BALKANSKO PRVENSTVO

Križevčanka Veronika Drljačić više nije ni zanimljiva, sada je ugrabila još dva odličja u Istanbulu: Uvijek izvučem sve što mogu

Za tjedan dana, u srijedu 19. veljače, očekuje ju Dvoransko otvoreno prvenstvo Zagreba gdje će trčati 60 i 200 metara, čime će zaključiti dvoranski dio sezone

15:45h
0
Ustupio Drago Palčić

Iznenađuju li više ikoga rezultati koje Veronika Drljačić ostvaruje iz natjecanja u natjecanje, iz godine u godinu? Vjerojatno ne, no ipak valja istaknuti kako je u svoju riznicu medalja dodala još dvije.

Naime, na Balkanskom juniorskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu ugrabila je broncu na utrci 400 metara, pritom oborivši osobni rekord koji sada iznosi 56,03 sekundi. Kazala nam je kako je konkurencija bila poprilično jaka, ali je zadovoljna ostvarenim rezultatom, posebice kada u obzir uzmemo činjenicu kako je prije deset dana bila bolesna, čime nije osobito puno trenirala.

– Prvih 200 metara prošla sam prebrzo, ponijela me šesta staza, a pri kraju mi je malo ponestalo snage te sam završila na trećem mjestu. Nisam očekivala osobni rekord. Utrke na 400 metara u dvorani sada su gotove, a vani očekujem rezultat ispod 55 sekundi, što je ujedno norma za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Keniji (op. a. 54,85) – javila nam je Veronika.

Križevčanka tu nije stala, već je sa štafetom – koju su, uz Veroniku, činile Klara Košćak, Lucija Višković i Rahela Lešćak – obranila zlato na 4×400 metara.

– Obožavam trčati štafete, pune su adrenalina. Od konkurencije, imali smo Tursku. Većinom trčim zadnju izmjenu i pritisak je veći jer sve na kraju ovisi o meni. Ali, uvijek izvučem sve što mogu i na kraju super ispadne – kaže.

Za tjedan dana, u srijedu 19. veljače, očekuje ju dvoransko Otvoreno prvenstvo Zagreba gdje će trčati 60 i 200 metara, čime će zaključiti dvoranski dio sezone, a započeti s ozbiljnim pripremama za proljeće i juniorsko Svjetsko prvenstvo.

Ustupio Drago Palčić
Ustupio Drago Palčić

čitam...