SONUS OP. 5

Križevci će biti domaćin velikog Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika

O veličini događaja svjedoči podatak kako je dolazak potvrdilo više od 340 kandidata iz Slovenije, Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

08:57h
0
Foto: OPUS

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 5 održat će se od 23. do 31. ožujka u Križevcima, u Glazbenoj školi Alberta Štrige.


O veličini događaja svjedoči podatak kako je dolazak potvrdilo više od 340 kandidata iz Slovenije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine te Hrvatske u uzrastu od osam do 23 godine. Nastupat će u četiri discipline: klavir, udaraljke, tambure i solfeggio.

Dodatni sadržaj činit će predstava zagrebačkog kazališta Mala scena i dramsko-scenske družine Kolibrići Gradske knjižnice Franjo Marković, kao i kreativne radionice u organizaciji volonterskog centra Koprivnica i udruge Koprivkov svijet.

Završni koncert etabliranog natjecanja održat će se u travnju u prostorima zagrebačke Muzičke akademije. Novost na Sonusu op. 5 su novčane nagrade laureatima svake discipline u iznosu od 400 eura. Organizator natjecanja je neprofitno udruga Opus.

Foto: OPUS
Foto: OPUS
Foto: OPUS

čitam...