najviše tijelo

Križevci će u petak imati elektronsku sjednicu Gradskog vijeća zbog jedne točke, evo o čemu se radi

Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u petak elektronskim putem raspravit će se o nedovoljno definiranom pojmu 'poslovne djelatnosti uslužne namjene' koji stvara problem kod provođenja predmetnog prostornog plana.

14:00h
0
Ilustracija // Foto: krizevci.hr

Donošenje vjerodostojnog tumačenja odredbe članka 6. Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Gornji Čret. Tako glasi ime jedine točke koja je na rasporedu nadolazeće elektronske sjednice Gradskog vijeća.

Podsjetimo, u gospodarskoj zoni Gornji Čret turska tvrtka Cengiz  gradi pravo malo selo za svoje radnike koji će obnavljati prugu do Mađarske. Treba napomenuti da će se sva infrastruktura nakon izgradnje predati u vlasništvo Gradu Križevcima i ovlaštenim distributerima.

Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u petak elektronskim putem raspravit će se o nedovoljno definiranom pojmu ‘poslovne djelatnosti uslužne namjene’ koji stvara problem kod provođenja predmetnog prostornog plana. Tražilo se vjerodostojno tumačenje, odnosno definiranje. Ono je na kraju ovakvo – to će se tumačiti tako da poslovne djelatnosti uslužne namjene obuhvaćaju i pružanje usluge smještaja.

Sukladno odredbi članka 4. Zakona o uslugama »usluga« je svaka samostalna gospodarska djelatnost koja se uobičajeno obavlja za naknadu.

Očekuje se da će većina u Gradskom vijeću u kratkom roku podržati ovu točku.

čitam...