dobar primjer

Križevci i Ludbreg prednjače u povlačenju sredstava iz EU, Koprivnice i Đurđevca nema u prvih 10

Spomenimo i to da je drugo prvo mjesto po povlačenju sredstava iz EU zauzeo Grad Zadar, a treće, iza Križevaca, Karlovac. Kad govorimo o povlačenju sredstava po glavi stanovnika, iza prvog Ludbrega i drugih Križevaca, našlo se Grubišno Polje.

17:00h
0
Foto: Arhiva

Grad Križevci zauzeli su drugo mjesto od svih gradova u državi po povlačenju sredstava iz EU. Prošle je godine Grad osigurao oko 32 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Na drugom su se mjestu našli i kada je riječ o povlačenju sredstava po glavi stanovnika.

Točnije, povukli su 1474 kune po stanovniku.

Mario Rajn // FOTO: osobna arhiva

– Prošle godine je realiziran je najveći projekt, a to je Razvojni centar i tehnološki park u vrijednosti oko 37,8 milijuna kuna, od čega je EU sufinancirala 33,6 milijuna.U ovom trenutku ima 23 korisnika, a uskoro će ih doći još nekoliko. Ima još nekoliko projekata koji su u fazi provedbe i tu ne stajemo. Aktivno pripremamo nove projekte, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života građana – kazao je Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca.

Svakako je važno spomenuti i Ludbreg, grad u Podravini, koji se može pohvaliti s tim da je najbolji po povlačenju sredstava po glavi stanovnika.

Čak 3068 kuna osigurano je po stanovniku.

Dubravko Bilić // Foto: Matija Gudlin

Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega zbog toga nije krio zadovoljstvo te je naveo da je za ovaj odličan rezultat zaslužan niz projekata koji su osigurali čak 32 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU

– Kad imate dobar tim, onda to tako i bude. Ovo je odraz našeg dobrog posla. Već sad imamo odbrenih šest novih projekata, idemo dalje. Moram reći da je jedan od većih projekata bio sanacija odlagališta otpada Meka – zadovoljan je gradonačelnik Bilić.

Spomenimo i to da je drugo prvo mjesto po povlačenju sredstava iz EU zauzeo Grad Zadar, a treće, iza Križevaca, Karlovac.

Kad govorimo o povlačenju sredstava po glavi stanovnika, iza prvog Ludbrega i drugih Križevaca, našlo se Grubišno Polje.

Grada Koprivnice i Đurđevca nema na popisu prvih 10, u ni jednoj od kategorija.

Inače, podaci su to Ministarstva financija.