Grad Križevci - prijatelj djece

Križevci među tri grada u Hrvatskoj istaknut kao primjer dobre prakse za obilježavanje Dječjeg tjedna

Od 2. do 8. listopada u Križevcima je po prvi puta održan Dječji tjedan u sklopu čega je održan niz događanja za djecu i s djecom u organizaciji Grada, Centra za socijalnu skrb, Komunalnog poduzeća, Gradske knjižnice, COOR-a, dr. dentalne medicine Jelene Princip, Zajednice športskih udruga Križevci, Udruge Vrtuljak.

15:12h
0
Godišnje Savjetovanje akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“

Savez društava Naša djeca Hrvatske održao je godišnje Savjetovanje akcije Gradovi i općine – prijatelji djece u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba.

Savjetovanje je otvorila predsjednica Saveza i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić koja je ujedno istaknula kako se ova akcija provodi već 18 godina i to u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju i uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a.

Na Savjetovanju su se obratili i predstavnice Dječjeg vijeća Grada Splita Ana Vrkić i Dorotea Filipović, dječja pravobraniteljica dr.sc. Ivana Milas Klarić, predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr.sc. Marin Strmota te u ime gradonačelnika Grada Zagreba mr.sc. Katarina Milković.

Uslijedio je tematski dio savjetovanja te primjeri dobre prakse i inicijative iz gradova i općina, a gdje je predstavljeno i obilježavanje Dječjeg tjedna u Križevcima kao primjer dobre prakse. Podsjetimo, od 2. do 8. listopada u Križevcima je po prvi puta održan Dječji tjedan u sklopu čega je održan niz događanja za djecu i s djecom u organizaciji Grada, Centra za socijalnu skrb, Komunalnog poduzeća, Gradske knjižnice, COOR-a, dr. dentalne medicine Jelene Princip, Zajednice športskih udruga Križevci, Udruge Vrtuljak.

Potom je uslijedila podjela zahvalnica, priznanja i povelja za naj-akcije kojih je ove godine bilo prijavljeno ukupno 50. Povelju je tako među 30 naj-akcija primila i Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci za uspješno provedenu akciju Biciklom u školu. Riječ je o akciji kojom je uređeno parkiralište za bicikle ispred škole s ciljem poticanja na često i sigurno korištenje bicikla kao prometnog sredstva do škole.

Ovo su prvi koraci prema stjecanju prestižnog statusa Grad Križevci – prijatelj djece.

 

čitam...