POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA

Križevci objavili Javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve

Program je uveden još 2018. godine čime su Križevci postali prvi grad u Hrvatskoj koji subvencionira kamatu na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu sjetvu.

13:24h
0
Poljoprivreda
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Grad Križevci poziva sve zainteresirane subjekte koji imaju sjedište na području grada Križevaca, a upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i nemaju dospjelih neizmirenih dugovanja prema Gradu Križevcima da se jave na Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2021. godini.

Grad Križevci uveo je ovaj program temeljem iskazanih potreba od strane naših poljoprivrednika još 2018. godine čime je postao prvi grad u Hrvatskoj koji subvencionira kamatu na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu sjetvu, a sve kako bi se ojačala poljoprivredna proizvodnja.

Najmanji iznos kreditiranja je 5.000 kuna dok je najveći 500.000 kuna. Kamatna stopa iznosi maksimalno 3,65% godišnje, fiksno, za cijelo razdoblje otplate kredita, a Grad Križevci subvencionira kamatnu stopu u iznosu od 3,00 postotnih bodova godišnje, fiksno.

Rok za podnošenje prijava je 25. svibnja, a više detalja oko poziva nalazi se na stranici www.krizevci.hr.