Novosti

Križevci od Hrvatskih voda preuzeli naplatu naknade za uređenje voda

Prihodom od naknade za uređenje voda ne raspolaže Grad, već naplaćenu naknadu za uređenje voda Grad uplaćuje Hrvatskim vodama, a koje će onda taj novac trošiti za uređenje vodotoka i regulaciju, za hitne intervencije te ostale namjene.

15:10h
0
Foto: Arhiva

Sukladno Zakonu o financiranju vodnoga gospodarstva, Grad Križevci je početkom 2018. godine od Hrvatskih voda preuzeo naplatu naknade za uređenje voda.

Naknada za uređenje voda naplaćuje se putem uplatnica za komunalnu naknadu uz koje se zasebno iskazuje iznos naknade za uređenje voda, a zasebno komunalna naknada. Prihodom od naknade za uređenje voda ne raspolaže Grad, već naplaćenu naknadu za uređenje voda Grad uplaćuje Hrvatskim vodama, a koje će onda taj novac trošiti za uređenje vodotoka i regulaciju, za hitne intervencije te ostale namjene.

– Također, s obzirom da do sada ove uplatnice nisu bili objedinjene, obavještavamo građane da postoji mogućnost da će nekima uplatnice kasniti. Primjerice, rok dospijeća je 15. svibanj, ali postoji mogućnost da će doći i nakon tog roka – ističu iz Grada.

– Ovim putem molimo građane za razumijevanje i upućujemo da se obrate na info@krizevci.hr u slučaju nejasnoća i dodatnih pitanja – zaključuju.