odgovor nisu dobile

Križevci ostali na jednom pedijatru, V. Lončar-Levanić: Nemamo kuda s djecom, hodnici su puni, M. Krajina: Sve je pod kontrolom

No, Marija Krajina, ravnateljica Zavoda rekla je kako panike nema te da je situacija apsolutno pod kontrolom.

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija //Foto: Matija Gudlin

Pomalo alarmantno stanje u Križevcima, ako imate dijete koje ima temperaturu ili još nešto gore, a grad je ostao na jednoj pedijatrici, Tatjani Relić-Niemčić.

Naime, pedijatar Anto Kamenjašević s 19. veljače otišao je u mirovinu, prije toga dva je tjedna bio na godišnjem, a mame iz Križevaca tvrde da se to znalo skoro godinu dana unatrag, no nitko nije poduzimao ništa.

– Nitko nam ništa ne govori, druge mame i ja pisale smo e-mailove Domu zdravlja, no odgovor nismo dobile. Natječaj su raspisali tek sada. Čule smo da ćemo navodno djecu morati upisati liječniku Opće prakse, a to ne želimo. Moje dijete je palčić i bojim se da mu se ne dogodi najgore. Neki dan sam čekala pet sati s djetetom koje ima temperaturu u hodniku koji je bio pun djece koja vrište i urlaju. Nemamo kuda s djecom. Ali to nikoga ne zanima. Očito ćemo biti prisiljeni odlaziti u druge gradove – rekla nam je Vladimira Lončar-Levanić koja je nezadovoljna samim načinom i komunikacijom u zdravstvu te se boji za svoju djecu s ostalim mamama čija su djeca ostala bez pedijatra.

Foto: Privatna arhiva

No, Marija Krajina, ravnateljica Zavoda rekla je kako panike nema te da je situacija apsolutno pod kontrolom.

– Pedijatrica Relić-Niemčić ovaj tjedan radi duže, odnosno po potrebi. Nije istina da će djeca morati liječnicima Opće medicine. Već drugi tjedan dolaze dvije pedijatrice iz Bjelovara, nisu potpisale, ali nadamo se da će ipak doći. Moramo svi biti svjesni da nam u zdravstvu nedostaje liječnika, najviše pedijatara, ginekologa i liječnika Opće prakse. Teško je pronaći doktore, ali radimo na tome da nitko ne ostane zakinut – rekla je ravnateljica Krajina koja ističe da je u Hrvatskoj kronično nedostaje liječnika, a o čemu smo već pisali.

Kakva će situacija biti i hoće li djeca imati svog pedijatra još ćemo vidjeti, a mi se nadamo da će se problem riješiti što prije za dobrobit djece.