Križevci

Pinklecfest ušao u drugi vikend, subotnja predavanja rezervirana za daleke zemlje

09:53h
0
Janko Košćak otvara 2. večer Putositnica na 4. Pinklecfestu, izložbom o putu Japanom "z bedakima" // foto: Pinklecfest Facebook

Ovaj inspirativni višemedijski festival o putovanjima, avanturizmu i turizmu, traganju, odlasku i dolasku, skitnjama i lutanjima, migraciji i ponovnom povratku i ovog vikenda nudi brojna zanimljiva predavanja.

U križevačkom Klubu kulturu jučer je najmlađi sudionik festivala, devetogodišnji Vito Vlašić pričao o svom najboljem putovanju ikad – onom u Legoland. Hrvoje Jedvaj u svom predavanju Zgode i nezgode turističkog vodiča iznio je sve pikanterije jednog radnog dana turističkog vodiča, a Marko Košćak, Ivan Heged i Branimir Šafran pričali su o svom putovanju Biciklom do Zuricha na kojem su u tjedan dana prošli tisuću kilometara i uspinjali se preko devet tisuća metara. Filip Mladenović u svom predavanju Trbuhom za kruhom – Njemačka, pak, prenio je vlastito iskustvo iz jedne od ekonomski najrazvijenijih svjetskih sila, čemu zasigurno doprinosi velika radna disciplina, te ispričao što je sve potrebno kako bi se tamo zaposlilo.

Subotnja predavanja rezervirana su za daleke zemlje. Tako će Sandra i Mario Pranjić u svom izlaganju S djecom po Indiji pokušati odgovoriti kako se spremiti na put sa djecom od deveti mjeseci i četiri godine u jednu tako specifičnu zemlju. Mislav Stepinac će, kroz svoje predavanje Milijunskim bespućima Kine, festivalsku publiku upoznati s tom najmnogoljudnijom zemljom svijeta kroz avanture i zgode koje su ga pratile na putovanju koje je bilo sve, samo ne obično. Marko Gregović u izlaganju Couchsurfing Iran without Lonely Planet govori o Iranu izbliza, doživljenom kroz couchsurfing s ruksakom na leđima.

Za kraj subotnjeg programa zadužen je DJ Kiwi in Space koji će festivalskoj publici servirati etno dab set začinjen trensoidnim izletima preko sedam mora i gora.

Predavanja u subotu započinju u 19:30 u Klubu kulture. Završno predavanje ovogodišnjeg Pinklecfesta održat će Zdravko Širola i Dario Banić u utorak 20. listopada u PD Kalnik, a govorit će o usponu na Aratat.

čitam...
Loading...