INFRASTRUKTURA

Križevci planiraju 15,5 milijuna kuna kredita: Jedan za gradski stadion, a drugi za javnu rasvjetu

Sjednica križevačkog Gradskog vijeća održat će se u srijedu, u 18 sati, videokonferencijskim putem.

18:30h
0
Stadion Nk Križevci
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Rezanjem vrpce sredinom svibnja svečano je otvorena konačno obnovljena atletska staza na Gradskom stadionu u Križevcima. Poboljšanje sportske infrastrukture trebalo bi se nastaviti u mjesecima pred nama. Naime, Gradsko vijeće Grada Križevaca u srijedu će održati četvrtu sjednicu. Jedna od točaka dnevnoga reda jest donošenje odluke o kreditnom zaduženju Grada kako bi se stadion i prateći objekti uredili.

Riječ je o sedam milijuna kuna velikom kreditu. Planiraju ga otplatiti kroz deset godina, odnosno kroz 120 mjesečnih rata po fiksnoj godišnjoj kamatnoj stopi od 0,95 posto. Uređenje stadiona, stoji u odluci koju križevačke vijećnice i vijećnici hoće ili neće potvrditi, planirano je u proračunu Grada Križevaca za 2022. te projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Sedam milijuna kuna za stadion, 8,5 milijuna za javnu rasvjetu

Dugoročni kredit od 8,5 milijuna kuna Grad, također, planira podići s ciljem rekonstrukcije javne rasvjete. Navedeno, kao i za stadion, planiraju u proračunu za 2022. i projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Rok otplate kredita koji žele podignuti kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj jest deset godina, uključujući poček od šest mjeseci uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,25 posto.

Sjednica križevačkog Gradskog vijeća održat će se u srijedu, u 18 sati, videokonferencijskim putem. Najvažniji dio rada vijeća jest donošenje proračuna, a to će biti jedna od točaka o kojoj će sutra na konferenciji za medije govoriti gradonačelnik Mario Rajn.