Križevci planski popunjavaju proračun prodajom imovine

18:04h
0
Foto: www.tz-krizevci.hr

Kako je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća i odlučeno, Grad Križevci ide u prodaju još nekoliko nekretnina, a prema zaključenom na Kolegiju gradonačelnika Branka Hrga, na redu su stanovi koji se vode kao komercijalni.

– Ti komercijalni stanovi su Gradu jedan veliki nekomercijalni teret, jer mi imamo samo probleme s tim. Grad treba brinuti o socijalnim kategorijama i za to treba osiguravati stambene prostore, a ostalo nije ono čime bi se Grad trebao primarno baviti – objasno je Hrg.

Zbog brige i upravljanja tom imovinom u gradskoj upravi razmišljaju o osnivanju posebne tvrtke ili sličnog oblika izdvajanja.

– Morat ćemo vidjeti mogućnosti i modele da li izdvojiti svu tu imovinu Grada u neko zasebno poduzeće, ili neku zasebnu organizacijsku jedinicu, nemam pojma kako bi to nazvao, jer mi sada i zbog iznajmljivanja tih stanova i nekoliko poslovnih prostora, smo i u sustavu PDV-a – rekao je.

Gradski će vijećnici tako na idućoj sjednici odlučiti o raspisivanju javnih natječaja za prodaju jednog manjeg i dva veća stana, za koje će ukupna početna vrijednost iznositi oko 97 tisuća eura, a još najmanje 28 tisuća eura očekuje se od četvrtine vlasništva poslovnog prostora na Nemčićevom trgu, koji će u prodaju u istom paketu. Tim trgovanjem u gradsku bi blagajnu trebalo stići najmanje 950 tisuća kuna. Prodaja tih gradskih kvadrata trebala bi pokriti dio gubitka nastalog u prošlim godinama ulaganjima koja nisu imala protutežu u prodaji u prvom redu gradilišta u poslovnoj zoni Gornji Čret.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...