Razvojni centar i tehnološki park Križevci

Križevci postaju tehnološko središte za mlade, već izvode studij informacijske tehnologije, a sada će i financirati školarine za tri najbolja studenta informatike

S obzirom na to da se u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci izvodi stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), studenti imaju priliku raditi na razvoju web aplikacije uz pomoć iskusnog mentora-razvojnog inženjera iz Specka.

14:24h
0
Razvojni centar Križevci

Razvojni centar i tehnološki park Križevci je poslovna organizacija osnovana sa zadatkom da potiče poduzetništvo, inovacije i gospodarski razvoj u Križevcima te kao inkubator pomaže malim poduzetnicima u početnoj fazi razvoja, a njime upravlja poduzeće Križevački poduzetnički centar.

Suradnja Fakulteta organizacije i informatike (FOI) s lokalnim i regionalnim gospodarskim
subjektima očituje se kroz odnose u okviru stručne prakse koju obavljaju studenti FOI-ja te širok spektar nastavnih i izvannastavnih aktivnosti.

S obzirom na to da se u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci izvodi stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), ostvarena je izuzetno dobra suradnja s pojedinim poslodavcima, poput tvrtke SPECK s kojom FOI provodi i zajedničku akademiju na kojoj studenti mogu steći dodatna razvojna znanja iz HTML, CSS, JavaScript i Reaca, a tijekom koje studenti imaju priliku raditi na razvoju web aplikacije uz pomoć iskusnog mentora-razvojnog inženjera iz Specka.

Kako bi dali podršku studiranju zanimanju informatičar, koje je deficitarno i zasigurno
zanimanje budućnosti, Grad Križevci je odlučio preuzeti financiranje školarine za tri najbolja studenta s područja grada Križevaca po bodovima na upisnoj listi, te time direktno utjecati na razvoj lokalne zajednice.

Više će informacija otkriti idućeg tjedna na konferenciji za medije, na kojoj će prisustvovati gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Jelena Velić, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Redžep te vlasnik i direktor poduzeća SPECK Tomislav Tenodi.

čitam...