ULICA, TO SMO MI

Križevci se pretvaraju u basket-raj! Kobe Bryant dobiva mural, stižu najbolji ulični košarkaši, a legende će pokazati što znaju

Marko i Ivan Tomac, Ivan Grgat, Filip Kašik, Darko Celovec i Ivan Šiprak glavna su imena koja će nastupiti na revijalnoj utakmici, što će sigurno privući brojne gledatelje.

18:30h
0
Ilustracija

Ulica, to smo mi slogan je 8. turnira ulične košarke Crosscity Buckets koji će se u subotu 11. srpnja održati na igralištu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima. Turnir se od prošle godine igra po službenim FIBA 3×3 pravilima na profesionalnoj podlozi s licenciranim sucima.


Organizacijski odbor – Dejan Hrlec, Tomislav Maslić, Admir Sinani i Ivan Mušlek – otkriva kako su dolazak potvrdile najbolje hrvatske momčadi ulične košarke, kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine, uz koje će događaj obogatiti dodatnim zabavnim sadržajem.

Marko i Ivan Tomac, Ivan Grgat, Filip Kašik, Darko Celovec i Ivan Šiprak glavna su imena koja će nastupiti na revijalnoj utakmici, što će sigurno privući brojne gledatelje.

– Marko i Ivan Tomas braća su koja su obilježila hrvatsku košarku kao reprezentativci i igrači mnogih domaćih i velikih inozemnih klubova, Ivan Grgat legendarni je centar Cibone s kojom je igrao Euroligu te je ujedno i bivši hrvatski reprezentativac, a domaće snage brane i košarkaši koji su obilježili lokalnu klupsku košarku Filip Kašik i Darko Celovec koji već godinama podržavaju turnir kao sponzori. Njima se pridružuje i Ivan Šiprak, ikona sjeverozapadne košarkaške scene koji je kao kapetan momčadi uveo klub Prigorje financije u prvu ligu – poručuju organizatori od kojih Tomislav Maslić dodaje kako trojke neće otkrivati.

Usto, na kotlovnici uz igralište oslikavat će se mural u spomen na Kobeja Bryanta, tragično preminulog velikana svjetske košarke. Izrada će krenuti u petak te bi trebala biti gotova u sklopu turnirske završnice.

Turnir organizira udruga P.O.I.N.T uz udrugu KVARK zaduženu za tehničku podršku tijekom turnira i afterparty u Galeriji K2 u sklopu programa Ljeto u dvorištu.

Raspored će uskoro biti objavljen na službenoj FIBA aplikaciji. Dodatni upiti mogu se poslati na email krizevackibasket@gmail.com, nazvati broj 091 579 64 65 (Dejan Hrlec), a novosti pratiti na Facebook stranici turnira.

čitam...