Darko Koren na sajmu u Križevcima:

‘Križevci su grad obrta i poduzetništva i taj sektor će se i dalje razvijati’

16:39h
0
Župan Darko Koren (HSS) na Gospodarskom sajmu u Križevcima // Foto: Matija Gudlin

Rekao je da je potrebno raditi na cestovnoj prometnoj povezanosti sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske te da će u tom smislu cijela županija iduće godine zasigurno doživjeti renesansu.

Darko Koren (HSS), koprivničko-križevački župan, sedmi na listi Domoljubne koalicije, posjetio je 18. Gospodarski i obrtnički sajam u Križevcima. Tom prilikom porazgovarao je s brojnim izlagačima i posjetiteljima.

– Križevci su inače grad obrta i malog poduzetništva i neupitno je da će se taj sektor i dalje razvijati – istaknuo je Koren i objasnio kako će tome zasigurno doprinijeti i strategija razvoja prometne infrastrukture.

Rekao je da je potrebno raditi na cestovnoj prometnoj povezanosti sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske te da će u tom smislu cijela županija iduće godine zasigurno doživjeti renesansu.

– U tom pogledu, cijeli ovaj prostor desetljećima je bio zapostavljen. Otvaranje brze prometnice koja spaja Križevce sa Zagrebom sigurno će biti od povijesnog značaja – naglasio je.

Koren smatra da će ovakvo prometno povezivanje utjecati na potpunu aktivaciju gospodarske zone Gornji Čret, koja će time postati jedna od najpoželjnijih poduzetničkih zona u ovom dijelu Hrvatske, jer će se upravo na njoj temeljiti daljnji razvoj gospodarstva, a posljedično i zapošljavanje.

Osim ulaganja u cestovni promet, važan je i razvoj željezničkog prometa, kaže Koren, kojim se omogućava kvalitetnija povezanost prostora srednje Europe s lukom Rijeka, a upravo taj pravac prolazi kroz Križevce. Objasnio je kako se zbog tih razloga i počelo raditi na drugom kolosijeku pruge na relaciji Dugo Selo – Križevci.

Koren se osvrnuo i na kulturni aspekt grada te smatra da postoji jako puno prostora za razvoj kontinentalnog turizma koji je u ovom kraju tek na začetku.

– Križevci imaju jednu veliku perspektivu i mi ljudi koji djelujemo u politici imat ćemo više mogućnosti zastupati interese ovoga prostora, koprivničko-križevačke županije, ali i cijele Podravine – zaključio je Koren.

čitam...