TREĆA HNL SJEVER

Križevci u Varaždinu nastavljaju borbu za vrh, Koprivnici nakon Ždralova dolazi Rudar, a Podravac igra s Podravinom

Sve parove pogledajte u nastavku.

18:30h
0
Foto: NK Koprivnica Facebook

Veliki bod zgrabila je Koprivnica na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš. Unatoč prednosti domaćeg terena, gosti iz Ždralova bili su jasni favoriti, što im sastav trenera Čikovića nije priznao bez dokazivanja na terenu. Došli su u vodstvo preko Lovkovića, a poravnao je Abramović za konačnih 1:1.

Idući protivnik Koprivnice, u sklopu 8. kola Treće HNL Sjever, bit će Rudar iz Murskog Središća. Uz dužno poštovanje, riječ je o slabijem protivniku koji je na tri boda, s time da još nije upisao pobjedu, već jednako toliko neriješenih rezultata. Zasad se Koprivničanci ne moraju bojati začelja ljestvice, od kojega bježe za sedam bodova. Ipak, bilo bi lijepo uhvatiti pozitivan ritam, čak unatoč ispadanju iz Županijskog kupa nakon raspucavanja s drugom Mladosti, onom iz Kloštra Podravskog.

Križevački Radnik, čiji je napadač Nikolić drugi strijelac prvenstva sa šest pogodaka, igrat će veliku i, očekuje se, napetu utakmicu u Varaždinu. Dok je Varteks četvrti sa slabim napadom koji je pet puta zatresao mrežu, ali i čvrstom obranom koja je inkasirala tri zgoditka, Križevčani drže petu poziciju. Pobjede li u baroknome gradu, što ne bi bilo iznenađenje pogledamo li dosadašnje nastupe, preskočit će suparnika iz susjedne županije.

Virovci su, na njihovu žalost, poraženi od Varteksa. Time su ostali na jednome bodu, koliko ima i zadnja Virovitica. Vikend pred nama donosi utakmicu u Ludbregu, kamo će se Podravac zaputiti. Dočekat će ih Podravina. U pitanju je član donje polovice ljestvice protiv kojega Kozićev sastav mora ići po koji bod.

Ostale parove pogledajte u nastavku, pri čemu ističemo derbi Mladosti iz Ždralova i Međimurja.

Treća HNL Sjever, 8. kolo, subota 9. listopada, 15 sati:

Mladost – Međimurje
Polet – Papuk
Varteks – Radnik Križevci
Podravina – Podravac
Virovitica – Bjelovar
Koprivnica – Rudar