rajn

Križevci u zakup dali zemljište u Gornjem Čretu, Turci grade pravo malo selo za svoje radnike koji će obnavljati prugu do Mađarske

Valja napomenuti da će se sva infrastruktura nakon izgradnje predati u vlasništvo Gradu Križevcima i ovlaštenim distributerima, a nakon isteka zakupa poduzetnik se obvezuje vratiti zemljište u prvobitno stanje, a za izgrađene nekretnine na parcelama, investitor nema pravo naknade.

12:50h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U četvrtak je održana druga telekonferencijska, a 27. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca s jednom točkom dnevnog reda, a to je donošenje Odluke o davanju u zakup građevinskog zemljišta na istočnom dijelu gospodarske zone Gornji Čret.


Sjednica je održana elektronskim putem, bez odgode, jer se radi o donošenju odluke o važnom projektu za lokalnu zajednicu od kojeg će svi imati višestruke koristi.

Gradonačelnik Mario Rajn obrazlažući ovu odluku rekao je kako vjeruje da će se lokalno i regionalno gospodarstvo pokazati doraslim i ponuditi najkvalitetnije što ima kako bi iskoristili priliku da izvođač jednog od najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj bude smješten upravo na području grada Križevaca i da će se ulaganje u poslovnu zonu Gornji Čret u narednih pet godina što bolje iskoristiti.

Turska tvrtka Cengiz izgradit će pravo malo selo u Gornjem Čretu, trebalo bi stići oko 400 radnika kojima će se izgraditi prenoćišta, sanitarni čvorovi i prehrambeni objekti. 

Valja napomenuti da će se sva infrastruktura nakon izgradnje predati u vlasništvo Gradu Križevcima i ovlaštenim distributerima, a nakon isteka zakupa poduzetnik se obvezuje vratiti zemljište u prvobitno stanje, a za izgrađene nekretnine na parcelama, investitor nema pravo naknade. Naglasio je kako ne sumnja u kvalitetu radova jer će investitor za vrijeme trajanja zakupa koristiti tu komunalnu infrastrukturu stoga očekuje kako će kvaliteta radova biti odrađena prema pravilima struke.

Nakon kratke rasprave, vijećnici su usvojili donošenje spomenute Odluke što znači da će se investitor Ugovorom obvezati izraditi projektnu dokumentaciju, ishoditi dozvole te izgraditi svu prometnu i komunalnu infrastrukturu na istočnoj strani gospodarske zone Gornji Čret gdje će izgraditi bazu za smještaj radnika zaposlenih na izgradnji željezničke pruge „Križevci – Koprivnica – Državna granica“.

Foto: Grad Križevci

čitam...