Najveće amatersko sportsko natjecanje

Križevcima će zavladati sportski duh, smijeh i glasno navijanje, počinje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

14:01h
0
Foto: Plazma Sportske igre mladih

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih velikom Turnejom radosti započet će u petak u Križevcima.

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u petak s početkom u 9 sati.

Plazma Sportske igre mladih ove sezone održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 24 grada i općine. Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja u Koprivničko-križevačkoj županiji dobili su Križevci, dok će se Turneje održati i u Koprivnici te Đurđevcu. Program u petak započet će zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada i Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Križevaca i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Foto: Plazma Sportske igre mladih

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Foto: Plazma Sportske igre mladih

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Foto: Plazma Sportske igre mladih
Foto: Plazma Sportske igre mladih
Foto: Plazma Sportske igre mladih
Foto: Plazma Sportske igre mladih

čitam...