Kamp Čovjek - svijet

U Križevcima mladi iz 17 zemalja stvaraju mrežu bratstva i prostor kulturne uzajamnosti

Svi koje zanima što se to fino kuha u Rusiji, što se pleše u Libanonu, kakve napitke pripremaju u Njemačkoj i koje tradicionalne igre igraju u Kolumbiji pozvani su sutra, u četvrtak na trg J.J. Strossmayera u 19.30 sati na Sajam naroda.

09:29h
0
Ljetni kamp // Foto: Admir Sinani

U nedjelju su Križevci postali privremeno boravište 280 djece i mladih iz 19 zemalja svijeta. Međunarodni ljetni kamp Čovjek – svijet (Hombre – Mundo) drugi je ovakav kamp, nakon prvog održanog 2014. godine u Argentini.


Ovogodišnji kamp održava se u dvije faze. Prva faza traje tjedan dana, a u njoj 280 djece u dobi od 14 do 17 godina rade zajedno, stvaraju prostor kulturne uzajamnosti, nadilazeći moguće kulturne i povijesne sukobe i otkrivajući zajedničku želju za stvaranjem mreže bratstva. To bi ih iskustvo trebalo preobraziti u građane svijeta (hombre mundo).

Nakon prvog tjedna kamp ulazi u drugu fazu u kojoj mladi u manjim skupinama sele po raznim europskih gradovima gdje nastavljaju konkretne aktivnosti na lokalnoj razini.

U Križevcima, uz domaćine iz Hrvatske borave još i mladi iz Meksika, SAD-a, Kanade, Venezuele, Kolumbije, Argentine, Portugala, Španjolske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Rusije, Jordana, Libanona, Sirije i Svete Zemlje.

Svi koje zanima što se to fino kuha u Rusiji, što se pleše u Libanonu, kakve napitke pripremaju u Njemačkoj i koje tradicionalne igre igraju u Kolumbiji pozvani su sutra, u četvrtak na trg J.J. Strossmayera u 19.30 sati na Sajam naroda gdje će moći iz prve ruke doznati sve što ih zanima.

U subotu će se na Strossmayerovom trgu u 21 sat održati glazbena večer gdje će se svi mladi predstaviti s točkama koje uvježbavaju ovaj tjedan.

čitam...