Sv. Florijan

U Križevcima je održan prijem za vatrogasce povodom njihovog dana

O intervencijama je govorio tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija istaknuvši kako je u prošloj godini bilo 98 intervencija od čega ih je 86 bilo na području Grada.

08:23h
0
dani vatrogasaca kž
Foto: Grad Križevci

Povodom Dana vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana koji se obilježava 4. svibnja, u Gradskoj upravi Grada Križevaca održan je prijem za vatrogasce.

Križevačke vatrogasce primili su zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, a zahvalu na prijemu u ime vatrogasaca uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić.

Posebno je naglasio kako je svaki osmi stanovnik Križevaca vatrogasac te kako Vatrogasna zajednica brine o svojim članicama, organizira natjecanja, pomaže dobrovoljno vatrogasnim društvima oko sanacije i dogradnje domova, a u što je uključen i sam Grad te mjesni odbori.

Foto: Grad Križevci

Ujedno je najavio kako će se 3. lipnja održati zajednička proslava 70. obljetnice Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i 45. obljetnice Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca.

O intervencijama je govorio tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija istaknuvši kako je u prošloj godini bilo 98 intervencija od čega ih je 86 bilo na području Grada. Dodao je kako je to najmanji broj intervencija u proteklih 10 godina, ali i naglasio kako je ove godine bilo već 50 intervencija.

– Biti vatrogasac daleko je više od same obveze zaštite od vatre imovine i osoba. To je nešto posebno što zahtjeva određene osobine i karakter sve ono najbolje što se može u čovjeku pronaći i uistinu mogu s ponosom utvrditi da su Križevci tu zaista posebni i da se možemo pohvaliti – rekao je zamjenik Katanović te uputio čestitke vatrogascima povodom sv. Florijana.

Zamjenik Vuk, osim sv. Florijana, uputio je čestitke vatrogascima za sve ostvarene aktivnosti, a posebno što su osposobili mlade i uspjeli aktivirati najmlađe sastave.  Poželio im je puno uspjeha, preventivnih akcija i druženja, te što manje požara u nadolazećem razdoblju.