6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Usluge osobne asistencije II

U Križevcima je predstavljen projekt kojem je cilj socijalno uključivanje osoba s invaliditetom
U

Čestitke na još jednom projektu uputio je gradonačelnik Branko Hrg istaknuvši kako su Grad Križevci bili prvi u Republici Hrvatskoj koji su 2006. godine pokrenuli ovakav program.

Ne propustite

Udruga osoba s invaliditetom Križevci održala je početnu konferenciju u sklopu provedbe projekta Usluge osobne asistencije II.

Dobrodošlicu svima poželio je predsjednik Udruge Petar Gatarić istaknuvši kako su u suradnji s Gradom Križevcima uslugu osobnih asistenata pokrenuli još 2006. godine te potom uputio zahvalu gradonačelniku na stalnoj potpori.

Ovaj projekt detaljnije je predstavio njegov voditelj Mario Stančić posebno naglasivši kako je kroz njega obuhvaćeno 10 osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, a dodatno je još 5 osoba obuhvaćeno kroz nacionalni projekt.

Foto: Grad Križevci

Čestitke na još jednom projektu uputio je gradonačelnik Branko Hrg istaknuvši kako su Grad Križevci bili prvi u Republici Hrvatskoj koji su 2006. godine pokrenuli ovakav program.

– Udruga osoba s invaliditetom je napravila možda i najviše od svih naših ustanova i udruga na ovom području. Danas Grad izgleda puno drugačije, danas je on dostupniji, otvoreniji i senzibiliziran za osobe s invaliditetom, a svega toga ne bi bilo da se 1999. godine nije osnovala ova Udruga. Počašćen sam što sam vodio osnivačku skupštinu – rekao je Hrg.

Čestitkama na novom projektu pridružila se i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović koja je još jednom naglasila važnost senzibilizacije kad je riječ o osobama s invaliditetom i istaknula kako je Centar otvoren za suradnju.

Svoja iskustva prenijeli su i sami korisnici kao i osobni asistenti koji su kroz ovaj projekt zaposleni.

Projekt će trajati 24 mjeseca, a njegova vrijednost je 1 355 670 kuna te je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a njegov glavni cilj je socijalno uključivanje osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluga osobne asistencije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

gospodarstvo

Ludbreški obrtnici obilježili 115 godina rada, jubilarcima uručena priznanja

Udruženje hrvatskih obrtnika Ludbreg Svečanom sjednicom Skupštine obilježilo je 115 godina rada, a tom su prigodom dodijeljena priznanja obrtnicima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti