Kronikusi ljuti na policiju, zaštitare, upravu…

20:59h
0
Tina Gavranić protiv obrane Španjolki, u pozadini navijači u 'štrajku' // Foto: RK Podravka - Robert Šoštarić

Nakon utakmice Podravke Vegete i Bere Bere na kojoj su se odlučili za protestnu šutnju umjesto podrške igračicama Podravke, priopćenjem su se na svom Facebook profilu oglasili pripadnici navijačke skupine Kronikus sa svojim viđenjem subotnjih događanja.


Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

“Demokratska država” večeras je još jednom pokazala svoju snagu i koliko je u stvarnosti “demokratska”. Zahvaljujući nečijoj samovolji Kronikusima je danas na ulazu u dvoranu oduzeta poruka “UPRAVA ODLAZI”. Ista ona poruka koja je bez problema ulazila u dvorane širom Hrvatske i ista ona koja se bez problema unosila u tu istu dvoranu prije nekoliko mjeseci. Odjednom, ta zastava je zabranjena bez posebnog objašnjena i uz prijetnje. Tragikomično u cijeloj toj priči je u biti činjenica da nismo dobili odgovor što je točno uvredljivo na toj poruci, koje točno prostote ona sadrži u sebi i tko je odgovoran za njezinu zabranu. Policija je krivila redarsku službu, redarska služba se pozivala na policiju, da bi na kraju morali odustati od svih tih “silnih” pitanja jer su gospoda u plavome, sad već prilično nabrijana, počela prijetiti uhićenjima i noćenjima u “najdražoj” nam koprivničkoj zgradi. Na kraju krajeva, odgovor zašto “sporna” poruka ne smije u dvoranu nisu dobili ni predstavnici medija, koji su uz grube riječi onih koji bi trebali brinuti o redu i miru jednostavno udaljeni.

Revoltirani takvim ponašanjem organa reda prema najvjernijim navijačima koji su uvijek uz klub i koji za njega putuju po cijeloj Europi, Kronikusi su današnju utakmicu otpratili preokrenutih transparenata i uz tihi bojkot.

Postavlja se pitanje kome točno smeta ova poruka i tko to točno brani njezino unošenje u dvoranu? Koliko će dugo navijači trpjeti represiju u svojoj dvorani unatoč tome što u njoj nikada nisu učinili ništa naopako i zlo? Jesu li oni koji brane ovakve stvari svjesni u kojemu mi stoljeću živimo i jesu li svjesni da primjeri poput današnjeg nisu primjeri demokratske već policijske države.

Na svu sreću, cure su odigrale fenomenalnu utakmicu i pobijedile su bez naše pomoći, iako im na kraju nije bilo jasno zašto se ljutimo na njih. Ne cure, ne ljutimo se na vas već ne dozvoljavamo da nam se uskraćuju Zakonom propisana prava i da nas samo zbog toga što smo navijači jednog kluba doživaljavaju kao građane drugog reda. I tako već godinama. A to nismo zaslužili i to nećemo dozvoliti. Za pravdu ćemo se boriti do kraja! KRONIKUS

čitam...