Proces je u tijeku

KRVAVA UBOJSTVA Privode se kraju istrage protiv Slađane Brkić i Ksenije Topolovčan, ubojice u zatvoru čekaju svoju kaznu

Ako dođe do podizanja optužnice, a na snazi bude ostao istražni zatvor na snazi, kao što je i sad, onda proces odmah kreće, nema se što čekati, objašnjava glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić.

16:00h
0
ubojstvo gola  ib
Ubojstvo u Goli // Foto: Ivan Brkić

Prije nekoliko mjeseci Podravinu i Prigorje potresla su dva stravična ubojstva.

U veljači, točnije 15. veljače, u Goli je 27-godišnja Slađana Brkić nožem usmrtila Dejana Slivara u njihovoj kući. Što je bilo još strašnije, ubojstvo se dogodilo pred maloljetnom djecom, koja su cijelu stravičnu scenu gledali svojim očima. Jedna od kćeri trčala je po liječnika, no njenom ocu nije bilo spasa.

Dva mjeseca kasnije, 9. travnja, jezivo slično ubojstvo dogodilo se u Budančevici. Ksenija Topolovčan iz Budančevice nožem je usmrtila supruga Mirka. Povod svemu bila je obiteljska svađa.

Još tijekom ovog mjeseca završit će istraga u kaznenom predmetu protiv Slađane Brkić, žene koja je ubodom noža zadala smrtonosne rane svom suprugu.

– Tijekom lipnja će biti donesena odluka o daljnjem postupku. Kod slučajeva u kojima je okrivljena osoba u istražnom zatvoru, Zakon propisuje kraće rokove. Ako dođe do podizanja optužnice, a na snazi bude ostao istražni zatvor na snazi, kao što je i sad, onda proces odmah kreće, nema se što čekati – objašnjava glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić.

Samo dva mjeseca poslije, krvavi scenarij ponovio se i u Budančevici, mjestu koje se nalazi u općini Kloštar Podravski. I za ovaj je slučaj u tijeku istraga koja bi trebala završiti najkasnije idući mjesec.

Kaznena istraga provodi se protiv Ksenija Topolovčan, 30-godišnjakinje koja je tijekom sukoba sa svojim suprugom ubola ga je nožem u srce. Unesrećeni Mirko Topolovčan (39) podlegao je teškim ozljedama u kolima Hitne pomoći na putu do koprivničke bolnice. Ovaj turbulentni bračni par policiji je već bio poznat, a oboje su bili i na neuspješnom liječenju od alkohola.