Dan općine

Ksenija Balog imenovana počasnom mještankom općine Sveti Ivan Žabno

10:00h
0
Dan Općine Sveti Ivan Žabno // Foto: Kckzz.hr

Svojim nastupom ovu sjednicu upriličilo je kulturno-umjetničko društvo Graničar iz Cirkvene, a ujedno je bila i postavljena izložba slika Crvena i bijela Moslavina.

Povodom Dana općine Sveti Ivan Žabno održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Dunja Trakoštanec Jokić koja je ujedno pohvalila rad vijećnika te dodala kako su sva naselja u Općini jednako zastupljena u Općinskom vijeću. Na kraju svog govora čestitala je svima stanovnicima Dan Općine Sveti Ivan Žabno i blagdan sv. Ivana Krstitelja te je zaključila – I dalje moramo biti optimistični u svom radu.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Vladimir Oguman koji se osvrnuo na provedene projekte u protekloj godini. Posebno je istaknuo završetak izgradnje škole u Cirkveni te uputio zahvalu Koprivničko križevačkoj županiji i županu što su bili investitor tog projekta. Dodao je kako su u prošloj godini izgradili 2800 metara nerazvrstanih cesta, 800 metara županijskih cesta te dva kilometra sekundarnog voda i to iz proračuna same Općine. Naglasio je kako su ugradili 250 novih ekološki prihvatljivih sijalica te kako još nedostaje njih 300 kako bi cijelo područje Općine bilo pokriveno javnom rasvjetom.

Sve okupljene pozdravio je i župan Darko Koren te ujedno čestitao svima Dan Općine Sveti Ivan Žabno i blagdan sv. Ivana Krstitelja i pohvalio rad načelnika Općine.

Osvrnuo se i na završetak gradnje škole u Cirkveni istaknuvši kako je to bio najpotrebniji objekt u Koprivničko-križevačkoj županiji te dodao kako je novoizgrađena škola promijenila sliku samog naselja Cirkvene – Općina je puno toga napravila u godini iza nas, a ono na što sam iznimno ponosan upravo je izgradnja Područne škole Cirkvena, jedan od kapitalnih objekata školstva u našoj Županiji.

Župan se u govoru dotaknuo i nedavno održane 7. izložbe simentalskog goveda u Općini Sveti Ivan Žabno te naglasio kako je to iznimno važna manifestacija za to područje.

Čestitke svima povodom Dana Općine i blagdana sv. Ivana Krstitelja uputio je i gradonačelnik Grada Križevaca i saborski zastupnik Branko Hrg koji je istaknuo kako ova Općina ima jaku infrastrukturu te kako se na tom području odvijaju važne investicije, među kojima i izgradnja pruge od Svetog Ivana Žabna do Gradeca.

Svojim nastupom ovu sjednicu upriličilo je kulturno-umjetničko društvo Graničar iz Cirkvene, a ujedno je bila i postavljena izložba slika Crvena i bijela Moslavina.

S obzirom da se u Općini Sveti Ivan Žabno rodio i tijekom života radio pisac Zvonimir Balog, na svečanoj sjednici načelnik Općine i predsjednica Općinskog vijeća uručili su Kseniji Balog, kćeri poznatog pisca, Povelju o imenovanju počasnim građaninom Općine Sveti Ivan Žabno.