40 godina od osnutka

KUD Anka Ošpuh iz Ludbrega ove godine slavi važnu obljetnicu

09:22h
0
Foto: Arhiva // KUD Anka Ošpuh

Društvo su 1976. godine osnovale 22 žene kao reakciju na nedostatak takvog društva u Ludbregu.

Kulturno-umjetničko društvo Anka Ošpuh ove godine slavi važnu obljetnicu – 40 godina od osnutka. Društvo su 1976. osnovale 22 žene, kao reakciju na nedostatak takvog društva u Ludbregu, s prvom predsjednicom Biserkom Pokos. Društvo je već iduće godine oformilo i tamburaški sastav koji je pratio folklor.

Iz tadašnjeg poduzeća Razvitak pridružuju se i dramsko-recitatorska i ritmička sekcija, koje je vodila Mirjana Bošnjak, kasnije dugogodišnja članica i predsjednica u više mandata, i tako su udareni temelji društva kakvo je ono danas.

– Početak srpnja će biti prilično aktivan jer smo odlučili dati ljudima vremena za godišnje odmore. Već 1. srpnja smo u Gradskoj vijećnici u Ludbregu održali svečanu sjednicu s podjelom priznanja i diploma Hrvatskog sabora kulture zaslužnim članovima, nakon toga u maloj dvorani uslijedilo je prigodno otvorenje foto izložbe Naših prvih 40 godina. U subotu 8. srpnja na trgu će biti glavni cjelovečernji koncert društva uz sudjelovanje svih sekcija uključujući i naše folklorne veterane. Ovo će biti svojevrsna rođendanska proslava pa pozivamo sve na kolače, tortu i gemišt. Nakon koncerta za sve naše sadašnje i bivše članove organizirali smo okupljanje svojevrsni maturalac, kako bismo se malo družili i prisjetili starih vremena. – pojasnio je Aleksandar Horvat, predsjednik KUD-a Anka Ošpuh.

 

čitam...