1.3 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

KUD Srce i prijatelji u srijedu u Domu mladih Koprivnica
K

Ne propustite

Folklorna manifestacija „KUD Srce i prijatelji”, održat će se u srijedu, 8. listopada Domu mladih Koprivnica, s početkom u 17 sati. Na svojoj prvoj folklornoj manifestaciji, KUD Srce će ugostiti folklorna društva iz Nedelišća, Križevaca, Hlebina i dječju skupinu iz Drnja. Poslije manifestacije druženje za sudionike i goste se nastavlja se u Društvenom domu na Vinici u organizaciji samih članova KUD-a.

 

Info o KUD-u Srce

KUD „Srce” je osnovano 2010. godine radi očuvanja, poštivanja i promicanja izvorne folklorne kulturne baštine prvenstveno koprivničke Podravine kroz tradicijske pjesme i plesove. Okupljamo preko 30 članova folklorne i tamburaške sekcije, različite dobne skupine te vježbamo u gradskim prostorima. Nastupima prezentiramo nošnju koja je rekonstrukcija izvorne nošnje žena Hrv. Srca iz 1935. prošlog stoljeća po čitavoj Hrvatskoj pa i u okolici Koprivnice.

Našim nastupima širom županije i šire (Istarska županija, Virovitičko Podravska županija) prezentiramo svoj rad i time ujedno potičemo amatersko kulturno stvaralaštvo za očuvanje tradicijskih vrijednosti našeg kraja i za našu kulturnu baštinu i sa time razvijamo svijest o neizmjernom kulturno-etnografskom blagu .Također imamo radionice gdje se izrađuju uporabni predmeti koji se kasnije prezentiraju na sajmovima ili služe KUD-u za poklone kada idu na nastupe, te sudjelovanje u humanitarnim akcijama na koje nas pozivaju, te vjerskim svetkovinama.

Svake godine našeg djelovanja imamo preko 20-ak manifestacija na kojima nastupamo. Članovi su aktivni volonteri.

Svojim djelovanjem i ovakvim manifestacijama tako ćemo poticati mladež i ostale žitelje prema rodnom kraju i domaćem ognjištu, ali isto tako razvijati dobre međuljudske odnose sa sličnim društvima.

U KUD-u su članovi umirovljenici, zaposlenici koprivničkih firmi, bolnice, odvjetničkog ureda, stranih firmi te bivši radnici Bilokalnika . Dobna granica je od 36-73 godine gdje naš najstariji član Andrija Cikač uvijek rado ističe da ga sudjelovanje u radu KUD-a “drži još uvijek na životu”. Članice se prvenstveno žene , majke i bake te imamo čak tri članice sa troje djece .Ali to su žene koje žele pokazati da još uvijek uz sve obaveze mogu aktivno sudjelovati u radu i prikazati svoje stvaralaštvo.

U KUD- vlada polu obiteljska atmosfera, gdje se mi družimo i izvan proba, te se zajedno potičemo, podržavamo i usmjeravamo . Otvoreni smo prema svima koji nam se žele pridružiti i koji žele naučiti plesati i pjevati., te se družiti sa nama. Probe održavamo u Društvenom domu Vinica u Koprivnici.

Folklornu manifestaciju „KUD Srce i prijatelji” organiziramo sami, na način da smo godinu dana sami članovi sakupljali sredstva, te nam je Grad Koprivnica također pomogao.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zimske radosti

VIDEO Pogledajte medu koji ne spava zimski san, već uživa sa sve četiri u zraku

Osim djece, zimske radosti iskorištava ni više ni manje nego medo. Da, da dobro ste pročitali, medo! Medvjed je odlučio odmoriti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti