PRVA B HKL SJEVER

Kuglači Podravke sezonu zaključili na trećem mjestu, kapetan Zvonimir Horžitzky napušta klub

Prva je Novska s 42, a drugi osječki Kandit s 38 bodova.

14:39h
0
Foto: Kuglački klub Podravka

Kuglački klub Podravka zaključio je sezonu Prve B HKL Sjever. Na kuglani u Koprivnici, u sklopu 22. kola, odmjerili su snage s Elektrom iz Križevaca, savladavši je s 6,5:1,5.


Najbolji pojedinac susreta bio je kapetan Zvonimir Horžitzky s 593 srušena čunja, kojemu je ovo bila posljednja utakmica u redovima Podravke. Naime, kuglač s kojim smo se upoznali prelazi u Bjelovar gdje je, navode iz koprivničkog kluba, dobio bolje uvjete. U konačnici, Podravkašima je s 28 bodova pripala treća pozicija. Prva je Novska s 42, a drugi osječki Kandit s 38 bodova.

– Treba napomenuti da su u sve tri utakmice pružene prilike mladim igračima. Kada je bilo vidljivo da su utakmice dobivene, trener Ljubomir Oroz u igru je uvodio mlade nade Podravke, Sašu Mišira i Patrika Lukača – govore iz kluba komentirajući tri posljednja kola u kojima je ostvareno jednako toliko pobjeda.

Sve utakmice tijekom sezone karakteristične po brojnim ozljedama Podravkinih kuglača odigrali su Zvonimir Horžitzky, Miroslav Šaško i Saša Štefić. Goran Šegerec odradio je 20 utakmica, Ivica Uremović 18, Ivan Betlehem 17, Zlatko Betlehem 10 deset, a Saša Mišir i Patrik Lukač tri. Robert Lukač svoj prvi prvenstveni nastup doživjet će u idućoj sezoni.

Foto: Kuglački klub Podravka

– Sad predstoji kratka pauza od 30 dana za odmor i adaptaciju igrača, a nakon odmora počinju pripreme za iduću sezonu. U prelaznom roku treba nastojati pronaći i dovesti, u koliko mogućnosti budu dozvoljavale, pojačanje, kako bi se opet vodila borba za vrh tablice – otkrivaju planove iz kluba.

čitam...