državno prvenstvo kuhara

Kuhari koprivničkog Doma za starije osvojili srebrnu medalju

10:29h
0
Dražen Hodić // Foto: Dom za starije i nemoće osobe
Mladen Malezi i Dražen Hodić // Foto: Dom za starije i nemoće osobe

Mladen Malezi i Dražen Hodić, profesionalni kuhari iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe, osvojili su srebrne medalje u kategoriji bolničke prehrane bez glutena, odnosno hrvatske kulinarske baštine prošli tjedan na 12. Državnom prvenstvu kuhara u Varaždinskim toplicama.

Malezi je dobio i priznanje za jelo u kategoriji umjetnosti kuhanja, a pripremio je juhu od cvjetače, rolana pileća prsa punjena bezglutenskim tostom i špekom, prosena kaša na poriluku i bebi mrkva te puding od vanilije s punilom od višanja.

Hodić je pripremio rezance od koprive na umaku od oraha, žličnjake od grisa i svježeg sira s emulzijom od sjemenki suncokreta, soma u košuljici od špeka, prženog som u bučinim sjemenkama s pirjanom butternut tikvom i krumpirom sa svježim šampinjonima i bijelim vinom te kukuruznu zlevanku na kremi od pekmeza od šljiva i vrhnja.

Natjecalo se više od 100 kuhara iz cijele Hrvatske u čak 13 kategorija prilagođenih zaposlenicima a la carte restorana i hotela, kuharima koji rade u bolnicama ili školama te zaposlenicima kuhinja koje nude autohtona jela svoga kraja.

Osim u natjecateljskom dijelu, sudjelovali su na kulinarskim radionicama pripreme brzih i ukusnih jela u woku kroz interaktivnu radionicu Branka Ognjenovića, pripreme vegetarijanskih jela, jela od ribe te edukacijama Manje soli – više zdravlja, Vegetarijanska kuhinja, Dekoracije od voća i povrća.

 

čitam...