Kultura // Street art i Graffiti na Legradski način

12:04h
0
Graffiti ranč Legrad // Foto: Goran Cvetnić

Osječki umjetnici na Graffiti ranču u Legradu oslikavali su zidove starih objekata i ograde različitim motivima

Osječki umjetnici Moler One i Lopok One oslikavali su ograde na Graffiti ranču u Legradu kod Gorana Cvetnića. Graffiti ranč projekt je kojeg je osmislio upravo Goran, veliki zaljubljenik u Graffiti scenu i alternativnu umjetnost, na svojem imanju.

Graffiti ranč Legrad // Foto: Goran Cvetnić– Ovaj projekt planiram podići na međunarodnu razinu te uskoro očekujem i goste iz susjednih zemalja. Projekt Graffiti ranč Legrad pokrenut je još 2012. godine, a cilj je da se na jedan drugačiji način promovira Graffiti i Street art umjetnost – rekao je Goran Cvetnić.

Grafiti ranč Legrad // Foto: Goran CvetnićUz crtanje na zidovima starih objekata i ograda, svake godine će, dodao je, raditi i na pločama koje će se arhivirati i u budućnosti će ih pokušati promovirati organizirajući izložbe i gostovanja autora koji su ih stvarali.

– Naš cilj je ujedno smanjiti i vandalizam na pročeljima i fasadama te općenito zidovima javnih objekata. Korisnim oslikavanjem starih fasada želi se podići međunarodna suradnja umjetnika koja je također važna za ovu vrstu umjetnosti – istaknuo je on.

Graffiti ranč Legrad // Foto: Goran Cvetnić

Graffiti ranč Legrad // Foto: Goran Cvetnić