Kulturna manifestacija “Crveni makovi – Spomenek z Miškinom i Viriusom”

07:12h
0
Kulturna manifestacija

U spomen na Mihovila Pavleka Miškinu i Mirka Viriusa, ljude koji su svojim djelima zadužili Đelekovec, KPD „Seljačka sloga“ Đelekovec i ove godine, po trinaesti put, organizira kulturnu manifestaciju Crveni makovi – Spomenek z Miškinom i Viriusom.

Ova se manifestacija s ciljem očuvanja kulturne baštine Podravine, ali i čitave Hrvatske, s jednogodišnjim prekidom, tradicionalno održava svake jeseni od 1998. godine.

Ovogodišnja je manifestacija zamišljena kao dvodnevna, a održavat će se u prostorima Doma kulture u Đelekovcu dana 23. i 24. rujna. Manifestacija se održava u organizaciji KPD-a „Seljačka sloga“ Đelekovec, a osim od strane Općine Đelekovec i ove je godine, kao i prošle, sufinancirana od strane Koprivničko-križevačke županije.

Prvog dana manifestacije mještanima Đelekovca i ostalim gostima svojim će se predstavama, s tematikom života u selu, predstaviti gostujuće glumačke družine iz Rasinje i Sv. Đurđa. Uz navedene goste nastupit će i domaćini, KPD „Seljačka sloga“, izvedbom recitacija i podravskih pjesama. Program započinje u 18.30 sati.

Drugi dan manifestacije zamišljen je kao smotra folklora na kojoj će sudjelovati folklorna društva iz različitih dijelova naše domovine, a koja će se predstaviti pjesmama, plesovima i običajima krajeva iz kojih dolaze. Sudjelovat će gosti iz Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije te domaćini. Subotnji program u Domu kulture započinje također u 18.30, a prije samog programa na Miškinin će spomenik, ispred osnovne škole koja nosi njegovo ime, biti položen vijenac nakon čega će izvođači u mimohodu krenuti prema zgradi Općine.

Osim programa koji će se odvijati na pozornici, posjetitelji će u prostorima Doma kulture moći pogledati i zanimljive izložbe naših sumještana i gostiju. Ovo će ujedno biti prilika za kupnju kakvog suvenira ili ukrasa.

Ukoliko se želite dobro zabaviti i nasmijati uz izvedbe gostiju i domaćina, organizatori pozivaju da u svome kalendaru obilježite 23. odnosno 24. rujan te svojom prisutnošću uveličate program ove, sada već tradicionalno dobro posjećene, kulturne manifestacije.