SUSRET HRVATSKIH TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA

Kulturna udruga Tomislav Franjić iz Kalinovca dobitnica brončane plakete u kategoriji koncertnih sastava

Susret nastao u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

09:48h
0
Foto: Hrvatski sabor kulture

Početkom studenog, točnije 2. i 3. studenoga u Dvorani Preporod održan je 26. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na njemu su se natjecala sveukupno 24 tamburaška orkestra i sastava s preko 400 tamburaša, izabrana na županijskim smotrama ili pojedinačnim preslušavanjima.

U selekciji za ovogodišnji 26. Susret, koju su realizirali selektori HSK-a Damir Butković, Krunoslav Dražić, Robert Homen, Igor Kudeljnjak, Tihomir Ivanetić, Ivan Potočnik, Veljko Valentin Škorvaga i Petar Varga sudjelovalo je 54 tamburaških orkestara i sastava iz 10 hrvatskih županija s oko 900 izvođača.

Plakete se dijeljene u raznim kategorijama, a ono što je bitno za istaknuti jest kako je Kulturna udruga Tomislav Franjić iz Kalinovca u kategoriji koncertnih orkestara osvojila Brončanu plaketu.

Također, u kategoriji koncertnih sastava Srebrnu plaketu dobio je Tamburaški sastav Udruge Prekodravski zvon iz Gole, a u kategoriji folklornih sastava Brončana plaketa otišla je u ruke Tamburaškog sastava KUD-a Rudar iz Glogovca.

Spomenimo na kraju kako je ovaj susret nastao u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

 

 

 

 

čitam...