Kune s domjenka kod Gradonačelnika za sustav telemedicine

12:42h
0
Ilustracija // foto: Ivan Brkić

Uzvanici na humanitarnom božićnom domjenku koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića okupit će se prekosutra, a prikupljene kune bit će ovaj put darovane za bolju skrb sugrađana s bolestima srca i krvožilnog sustava. Naime, naša je županija jedna od rijetkih koja nema uspostavljen tzv. sustav telemedicine kojim se bitno skraćuje vrijeme zbrinjavanja bolesnika s primjerice mogućim infarktom. Tako će se donacijom moći izbjeći sadašnja apsurdna situacija u kojoj bolesnik sa sumnjom u infarkt, na primjer iz Svetog Ivana Žabna bude vožen u Križevce pa potom u bolnicu u Koprivnici te na kraju u KBC Dubrava, pojašnjava gradonačelnik Mršić.

MARKETING EPODRAVINA.HR

 

– U svim našim hitnim pomoćima imate uređaje, samo treba kupiti softwer i staviti data kartice i u tom slučaju dolazi doktor kod vas, stavlja vam EKG na vaše tijelo i EKG se očitava istovremeno u Koprivnici i u Kliničkoj bolnici u Dubravi i odmah vam dijagnosticiraju stanje žila odnosno srca, mogu vam prepisati terapiju, dakle da vam uklone ugrušak ili vam odmah mogu reći – ‘Idete za Zagreb’, rekao je Mršić.

Za pokretanje sustava telemedicine potrebno je svega oko 35 tisuća kuna pa Mršić vjeruje da će taj iznos biti i prikupljen te se početkom nove godine bitno skratiti kritično vrijeme zbrinjavanja kardioloških bolesnika.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...