PRVA ŽNL

Kunovečko Bratstvo dogradit će svlačionice i rasvjetu, moguć odlazak u viši rang, trener Jug: Trebali smo biti jesenski prvaci, suci utječu na rezultat

Pripreme za ambiciozno proljeće u kojemu love naslov započet će u nedjelju, 17. veljače.

15:00h
0
Željko Jug ostavku je ponudio nakon debakla Tehnike u Drnju // Foto: Zvonimir Markač
Trener Željko Jug // Foto: Zvonimir Markač

Nogometaši Bratstva iz Kunovca odradili su odličan jesenski dio sezone Prve ŽNL. Nakon odigranih 13 kola nalaze se na trećem mjestu s 28 bodova, dva manje od vodećeg Tomislav-Radnika i jedan od sastava iz Drnja.

Pripreme za ambiciozno proljeće u kojemu love naslov započet će u nedjelju, 17. veljače. U prilog visokim ciljevima govore dva pojačanja čija bi se imena uskoro trebala saznati.

– Pregovaramo. Trebali bi doći golman i igrač. Danas očekujemo papire – tvrdi trener Bratstva Željko Jug, dodavši kako odlazaka nije bilo te, ujedno, opovrgava glasinu o ponovnom odlasku nekolicine njegovih igrača u Kalinovac.

Osim novosti u svlačionici, na nedavno održanoj godišnjoj skupštini rečeno je kako je u planu dogradnja gostujućih svlačionica s tuševima i toaletom, a klub će, prema Jugu, dobiti i novu rasvjetu.

Inače, s 48 pogodaka Bratstvo si je pripisalo laskavu titulu najefikasnijeg sastava lige.

– Igramo najbolji i najljepši nogomet. Trebali smo biti jesenski prvaci – smatra Jug, okrenuvši se derbiju u Drnju.

Suci utječu na rezultat. Isključen nam je igrač koji uopće u tome prekršaju nije sudjelovao. Znači, u 24. minuti ostali smo bez dva igrača. Još smo stvarali šanse i trebali zabiti, možda i pobijediti. Svi koji su bili na utakmici kazali su kako su nas suci pokrali. Moramo se boriti protiv njih i protivnika – viđenje je ogorčenog kunovečkog stratega.

Epilog tog susreta bila je suspenzija glavnog suca Vecka od strane NS-a, stoga Jug nije puno u krivu.

Tijekom pripremnog dijela odigrat će četiri prijateljska susreta, i to s Borcem (17. veljače), Panonijom Peteranec (24. veljače), Slogom Gredelj u Zagrebu (3. ožujka) i Plitvicom iz Selnika (10. ožujka).

Zanimljivost koja se vuče oko ovoga kluba su igrači sa zagrebačkog područja koji ne mogu redovito trenirati. Unatoč tome, Bratstvo je visoko plasirano.

– Tijekom tjedna će trenirati u Zagrebu, a dolaziti na utakmice. Nije osobito ugodno raditi na taj način, ali prilagođavamo se – objašnjava Jug i dodaje kako, prema njegovim saznanjima i s obzirom na dolazak novih sponzora, postoji mogućnost odlaska u viši rang.