PLANOVI ZA KUP I PRVENSTVO

Kunovečko Bratstvo dovelo igrače s austrijskim iskustvom, jedan od njih u 58 utakmica zabio je čak 55 pogodaka

Potvrdio je kako će s pripremama krenuti tri-četiri tjedna prije četvrtfinala Županijskog kupa u kojemu ih, početkom kolovoza, očekuje Tehničar Cvetkovec. 

12:00h
0
Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Bratstvo na umjetnoj travi koju gradi pokraj kunovečkog Old Trafforda želi organizirati ljetni noćni malonogometni turnir na kojemu bi nastupili isključivo igrači županijskih klubova s uredno obavljenim liječničkim pregledom.

Osim toga, rade i na klupskim ambicijama u kontekstu plasmana. U vrh napada stigao je dokazano kvalitetni Josip Horvatinović, a predstavljeni su i Josip Beljan te Hrvoje Mlinarić, obojica igrači s iskustvom igranja u Austriji te aktivni malonogometaši Druge HMNL. Iz kluba otkrivaju kako je Beljan brz stoper sposoban odigrati poziciju defenzivnog veznog. U slučaju ofenzivnog veznjaka Mlinarića tvrde kako je u 58 utakmica niže austrijske lige postigao čak 55 pogodaka.

– Danas ili sutra znat ćemo hoće li nam doći jedan igrač, dok u srijedu ili četvrtak imamo zadnji razgovor sa zadnjim veznim kojega bismo također željeli dovesti. Nažalost, Eugenu Gudeku otišli su križni ligamenti. Operiran je, neće ga biti do proljeća – izjavio je trener Bratstva Dejan Zrinski, dodavši kako odlasci zasad nisu najavljeni, ali je siguran kako će ih biti.

Hrvoje Mlinarić i Josip Beljan // Foto: Mladen Šajković/NK Bratstvo Kunovec Facebook

– Fokus ćemo staviti na 13-14 seniorskih igrača kojima ćemo dodati nekolicinu vlastitih juniora. Apeliram prema Savezu da igračima rođenima 2002. godine dopusti da igraju za juniore. Time bi subotom igrali cijelu utakmicu za juniore, a nedjeljom 10-15 minuta za seniore. Ovako djeca ne igraju dovoljno, gubi se prijelazno razdoblje – smatra Zrinski.

Potvrdio je kako će s pripremama krenuti tri-četiri tjedna prije četvrtfinala Županijskog kupa u kojemu ih, početkom kolovoza, očekuje Tehničar Cvetkovec.

– Tehničar je stopostotni favorit, ipak su dvije lige iznad nas. Iluzorno je očekivati da možemo pobijediti – smatra Zrinski.

Josip Horvatinović // Foto: Mladen Šajković/NK Bratstvo Kunovec Facebook

Datum početka nove sezone Prve ŽNL, s druge strane, još nije siguran, no trebala bi krenuti krajem kolovoza. Bilo kako bilo, sigurno je kako će se Kunovčani ponovno boriti za sami vrh, kao što je to bilo i ove prekinute sezone zaključene s jednim bodom iza imbriovečkog Borca.

– Prvenstvo će biti zanimljivo, klubovi su se dobro pojačali. Borba neće biti svedena samo na dva kluba, kao dosad. Naš cilj je napasti prvo mjesto – zaključio je trener.

Loading...