PRVA ŽNL

Kunovečko Bratstvo oslabljeno Palićevim odlaskom za deset dana kreće s pripremama, Zrinski: Trebali smo riješiti prvenstvo

Uz prvenstvene obaveze, očekuje ih i četvrtfinale Županijskog kupa.

18:00h
0
Foto: Mateo Alečković
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

Borac Imbriovec kao jesenski prvak Prve ŽNL s proljetnim je pripremama krenuo u subotu, o čemu smo pisali ovdje. S 33 boda, odnosno svega jednim manje, na drugome mjestu nalazi se Bratstvo Kunovec koje će s pripremama krenuti za deset dana, što nam je potvrdio trener Dejan Zrinski. 

– S obzirom na to da su manje-više svi dečki igrali malonogometne turnire, vjerujem da će dobro odrađenih pet tjedana biti dovoljno – smatra Zrinski.

Tijekom priprema odigrat će četiri ili pet utakmica, i to sa županijskim prvoligašem iz Mađarske, zatim Dravom iz Svetog Đurđa te Tehnika-Koprivnicom Radničkim iz Hrženice, a u potrazi su za još jednim, jačim protivnikom.

Najzanimljiviji dio pauze svakako su transferi. Bratstvo je ostalo bez kvalitetnog Serafina Palića koji je, kako stoji na službenim stranicama županijskog saveza, otišao u inozemstvo. S druge strane, Zrinski je kazao kako rade na dovođenju pojačanja, no o imenima još nije želio izlaziti.

– Zasad nema problema, svi su zdravi. Čekaju da prvenstvo krene – naglašava Zrinski.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ljubiteljima županijskog nogometa već na početku sezone bilo je jasno kako su Imbriovčani i Kunovčani favoriti za prvo mjesto. Ono što je bilo na papiru, oba su sastava dokazala dominacijom na terenu.

– Međusobna će utakmica biti značajna, ali ne i ključna. Teško je držati tempo od 13 pobjeda u 13 utakmica, vjerujem da ćemo i mi i oni negdje kiksati. Žalim za situacijom koja nam se ukazala, trebali smo tijekom jeseni riješiti prvenstvo. Kiksali smo na bedast način, mogli smo Borcu pobjeći na šest-sedam bodova – mišljenje je trenera Bratstva.

Uz prvenstvene obaveze, Bratstvo očekuje i Županijski kup gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Tehničara iz Cvetkovca.

– Sve osim prolaska Tehničara bila bi senzacija. Cijenimo ih kao jedan od najjačih klubova u županiji. Stvorili su ime, tradiciju, imaju dobrog trenera i igrače koji treniraju poluprofesionalno, financijski su i organizacijski iznad nas. Odigrat ćemo najbolje što možemo i svojim navijačima ponuditi dobru igru – zaključio je Zrinski.

čitam...
Loading...