Laburisti pitaju Želježnjak na što troši // Kako Medijsko sveučilište poboljšava život u gradu

11:21h
0
Arhiva

Koprivnički ogranak Hrvatskih laburista, poslao je otvoreno pismo čelnici Koprivnice, Vesni Želježnjak, u kojem pitaju na što se troši novac građana, a pritom misleći na novosnovano Medijsko sveučilište, koje će Grad koštati oko pet milijuna kuna.


Laburisti pitaju koje se potrebe građana zadovoljavaju otvaranjem sveučilišta, na koji način ono poboljšava život građana Koprivnice, postoji li projekcija troška Medijskog sveučilišta za 2013. godinu, iz kojih prihoda se planira pokriti ovaj rashod, koliki je financijski udio EPH u sveučilištu te koji je status nekrenina u Kampusu.

Medijsko je sveučilište osnovano tako što je od medijske kuće EPH, grad Koprivnica otkupio 75-postotni udjel u sveučilištu, što ih, navode laburisti, košta gotovo tri milijuna kuna.

Ovaj će studij u Koprivnici polaziti 150 studenata smjera novinarstva, medijskog dizajna i poslovanja i menađmenta u medijima.

Koje će kolegije slušati te koji će profesori predavati na fakultetu i koliko njih, za sada nije objelodanjeno, no te će se stavke uskoro morati iskristalizirati, jer fakultet bi kroz mjesec dana trebao primiti svoje prve brucoše.

Foto arhiva // foto: Ivan BrkićLaburisti u otvorenom pismu nadalje navode da će Grad za plaće izdvojiti 700.000 kuna, za postrojenje i opremu 400.000 kuna, za rahode i usluge 336.600 kuna…

Za stipendiranje studenata i učenika otići će 213.000 kuna pa laburisti pitaju znači li to povećanje iznosa da će stipendije dobivati svi redovni studenti medijskog sveučilišta.

– Do danas, par tjedana prije početka planirane nastave, još uvijek ne znamo sve pojedinosti o sveučilištu. Rebalansom proračuna grada Koprivnice, saznali smo ipak koliko nas zadovoljstvo posjedovanja 75-postotnog udjela u Medijskom sveučilištu košta – zaključuju Laburisti te dodaju kako napominju NAS, jer je novac grada, novac svih građana, namijenjen za poboljšanje života u gradu i zadovoljavanje potreba građana.

Kako su čelnica grada Vesna Želježnjak, kao i djelatnici Medijskog sveučilišta trenutno na godišnjem odmoru, odgovore na pitanja postavljena u otvorenom pismu očekujemo početkom sljedećeg tjedna, kada se vrate na posao.

čitam...