Laburisti: „Tražimo da se ispita rad koprivničkog Centra za socijalnu skrb”

10:38h
0
Koprivnički ogranak Hrvatskih laburista zalaže se za adekvatne mjere u Centru za socijalnu skrb Koprivnica

Nakon što su na „red pobrali” gradsku vlast, GKP Komunalac, a nedavno i Zvonimira Mršića, koprivnički ogranak Hrvatskih laburista, danas se javio novim priopćenjem za javnost. Ovoga puta obrušili su se na Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Ponukani pisanjem medija o temi koja je obilježila ovaj tjedan, a u kojoj je poznati koprivnički poduzetnik navodno drogirao svog 13-godišnjeg sina, laburisti traže od nadležnih institucija da ispitaju rad Centra za socijalnu skrb Koprivnica i provedu mjere koje će pridonijeti boljem i kvalitetnijem radu centra.

U svojem priopćenju laburisti se prisjećaju i prošlogodišnjeg događaja kada je mladoj koprivničkoj obitelji Židov Centar pokušao oduzeti dijete bez opravdanih razloga, te napominju kako je sve završilo samo smjenom politički podobne ravnateljice, bez temeljito provedenog nadzora nad radom samog Centra.

– Posljedice toga osjećamo i na ovom slučaju. Iako ravnateljica Centra za socijalnu skrb Koprivnica tvrdi kako se do sada nisu susretali s dotičnom obitelji, naši izvori govore da je ta obitelj već neko vrijeme „pod paskom” Centra zbog često i neprimjerenog ponašanja roditelja i nebrige prema djeci što je uzrokovalo i ranijim problematičnim ponašanjima i ekscesima. Zar se uistinu treba dogoditi ono najgore? Zar zaista treba biti izgubljen jedan mladi život da se tek onda nešto poduzme – pitaju se koprivnički laburisti.

Predsjednik ogranka Siniša Kavgić tvrdi kako su ovi događaji očiti primjer da djelatnici centra ne obavljaju svoj posao na način propisan zakonom te stoga upućuje javnu poruku nadležnima da ispitaju rad Centra i poduzmu adekvatne mjere.

– Jedan mladi život je spašen, no ne zbog djelovanja Centra za socijalnu skrb nego nasuprot njihovom neradu. Ne smijemo dozvoliti ponavljanje ovakvih situacija – zaključuje Kavgić.