Odrekao se pet minuta na televizijama

Lacković: ‘Bolje da ih posvete sudbinama Hrvata koji napuštaju zemlju’

11:49h
0
Nezavisni gradonačelnik Đurđevca i predsjednik Nezavisnog kluba u koprivničko-križevačkoj Županijskoj skupštini Željko Lacković // Foto: Koprivnica.net

Tri nacionalne televizije objavile su termine za snimanje predstavljanja kandidata za Sabor. Dvije u isto vrijeme provode snimanje u subotu, a jedna u nedjelju. Predstavljanje traje pet minuta, a snimanje se održava bez voditelja, tako da kandidati komuniciraju s kamerom, najavio nam je neovisni kandidat Željko Lacković.

– Upravo ovakvo predstavljanje kandidata za Sabor, koje se nužno i ne mora objaviti u bilo kojem mediju, najbolje govori o stupnju demokracije i medijskim slobodama u hrvatskom društvu. Sve samo da se zadovolji forma. Kakvu poruku se može poslati biračima u pet minuta, kako se predstaviti, a da čovjek ne ispadne hvalisavi klaun sveznalica – pita se on.

Dodaje kako, recimo, kažete minutu o sebi, minutu o problemima Hrvatske, minutu o rješenju problema i minutu o tome što će se dogoditi ako se nastavi po starom i minutu ako se poduzmu ispravne stvari.

– Dakle, riječ je o nemogućoj misiji, osim ako se vrijeme ne iskoristi za provokaciju ili performans – mišljenja je Lacković.

Iz tog se razloga odrekao svojih termina.
– Ovim putem javno se odričemo termina za snimanje i predstavljanje, a predlažemo da se po pet minuta na svakoj nacionalnoj televiziji posveti ljudskim sudbinama Hrvata, koji svakodnevno napuštaju našu Domovinu u potrazi za boljim životom. Na svim televizijama gledamo sudbine Sirijaca, ali se ne mogu vidjeti ni čuti pojedinačne sudbine našeg čovjeka koji također bježi iz svoje zemlje – naveo je Lacković u svom prioćenju medijima.

Savjetovao je da se objavi priča o djevojci u suzama, s autobusnog kolodvora u Koprivnici.

– Za razliku od vas, mi ćemo objavljivati upravo ljudske sudbine kako bi probudili hrvatskog čovjeka, a vi i dalje pratite velike stranke i stvarajte treće puteve – poručio je on.

Lacković je napomenuo da unatoč temama štednje i racionalizacije koje su prevladavale u medijskom prostoru, grad Đurđevac u tom kontekstu nikad nije spomenut.

– Danas iz njega kreću promjene sa Sjevera. Slične priče s juga koje mi podržavamo u načelima racionalizacije upravljanja, zauzele su sav medijski prostor, da li slučajno ili ne, pokazat će vrijeme – zaključio je on.

čitam...