Burno u Saboru

Lacković: Grmoja mi je prijetio i baš zato ću glasovati suprotno, ja imam svoju glavu, a od HDZ-a sam tražio izmjenu zakona o Agrokoru

Grmoja mi je prijetio i baš zato ću glasovati suprotno. Ja imam svoju glavu i ne mora mi on govoriti kako ću glasati, rekao nam je upravo Lacković telefonskim putem.

10:37h
0
Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković // Foto Matija Gudlin
Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković // Foto Matija Gudlin

U Saboru se odlučuje o SDP-ovu prijedlogu za opoziv ministra financija Zdravka Marića. Burna rasprava trajala je jučer do kasnih sati, a sve su oči uprte u nezavisnog zastupnika Željka Lackovića, čiji bi glas mogao biti presudan. Za opoziv je potrebno 76 glasova, no ostaje pitanje hoće li se svi pojaviti u Saboru.

Klub Mosta je uputio u saborsku proceduru prijedlog za raspuštanju Sabora jer smatraju da su izbori najpoštenije rješenje ako Vlada nema povjerenje većine saborskih zastupnika.

Iako je Lacković najavljivao da će glasovati za opoziv Marića jer je prevelik teret Vladi, danas nam je rekao kako mu je Nikola Grmoja prijetio i rekao kako mora glasovati te da će baš zato glasovati drukčije.

– Grmoja mi je prijetio i baš zato ću glasovati suprotno. Ja imam svoju glavu i ne mora mi on govoriti kako ću glasati – rekao nam je upravo Lacković telefonskim putem.

Napominje kako je tražio od HDZ-a da se uvrsti izmjena Zakona o Agrokoru.

– Tražio sam zamrzavanje vlasničkih udjela Todorića i njegove imovine i imam obećanje da će to biti učinjeno – rekao nam je on.

Kaže da je obzirom na stanje u Saboru pitanje hoće li do glasovanja uopće i doći.

– Ne znam hoće li moj glas biti presudan, no u svakom slučaju to će biti moj glas, ne glas nekog drugog – rekao je Lacković jučer u svojoj izjavi za medije.

Napomenuo je da je kadidat za župana u Koprivničko-križevačkoj županiji te da vjeruje u pobjedu pa ni neće biti taj koji će moći dati ili ne dati potporu Vladi.

– Ne vjerujem da je moguće u ovako politički nefunkcionalnom sastavu sabora bilo sastavljati bilo kakvu većinu – rekao je on.

Na pitanje novinara kako komentira to što mu je Most skratio potporu na lokalnim izborima, jer se priklonio HDZ-u, Lacković kaže da je značaj Mosta u županiji iznimno mali.

– Cijenim svaku potporu, imam potporu 20-tak nezavisnih lista koje ni jedna nemaju veze s Mostom. Mislim da je to ishitrena odluka, no ako su oni takvog stava to mene neće zaustaviti da budem prvi nezavisni župan u RH – kaže on.

Zaključio je kako se u Saboru zamaraju nebitnim stvarima.

– Na osobnoj se razini vrijeđa, rasprava je degutantna te smatram da je bolje da raspusti Sabor i raspišu novi izbori – zaključio je jučer Lacković.

 

čitam...