Otrovne strelice oko imenovanja Martine Dalić

Lacković: Koga se boje naši politički prvaci Koren, Ljubić i Sobota kad se treba suprotstaviti? Koren: Pa članica njegove stranke je u Nadzornom odboru!

Gdje nestaju i u šta se ulažu milijuni kuna stvorene dobiti u Podravci i koga se to boje naši politički prvaci u Zagrebu, pita se Lacković.

15:40h
0
Foto: Sanjin Bojić

Imenovanje Martine Dalić predsjednicom Uprave Podravke podiglo je puno prašine i izazvalo mnoge reakcije, pa tako i onu Željka Lackovića, predsjednika đurđevačkog Gradskog vijeća i člana Županijske skupštine.


Svoju je reakciju poslao u vidu priopćenja pod naslovom Podravko moja mila, a podnaslovom Kako su samo lako pognuli glave.

– Zaista je nevjerojatna lakoća kojom su naši izabrani političari izdali podravske interese. Gdje su nestali Koren, Sobota i Ljubić perjanice HDZ-a u Koprivnici i u županiji kada se trebalo suprotstaviti naprasnom imenovanju Martine Dalić za predsjednicu Uprave Podravke? Nismo čuli niti jednu jedinu reakciju kojom bi se spriječilo rastakanje zadnjeg srebra koje je ostalo u Podravini i koje treba biti temelj za razvoj ovoga kraja. Zapošljavanje poljoprivrednika i radnika našeg kraja. Jedina kompanija koja ima potencijal stvoriti radna mjesta i zadržati naše mlade ljude odlazi u ruke koje na niti jedan način nisu doprinijele stvaranju najveće prehrambene tvrtke u zemlji i to uz glavno obrazloženje prethodnog vođenja Agrokora – kaže Lacković.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Napominje kako nismo čuli naše političke lidere da su barem tražili sastanak u Zagrebu da zadrže ključni gospodarski subjekt u rukama koje razumiju podravski kraj, težnje razvoja na korist našega kraja, Podravine i Prigorja.

– Sluganski i podanički stav naših izabranih političara govori o njihovoj vjerodostojnosti i ugledu kojega imaju u državnim krugovima moći, ali to nas više niti ne iznenađuje. Biti izabran u Podravini i Prigorju znači dobiti dužnost i obvezu boriti se za interese ljudi ovoga kraja, a ne čuditi se poput kumice s placa na ovakve dalekosežne štetne odluke. Ne vjerujem da postoji osoba koja može zamisliti pozitivan scenarij za budućnost Podravke i gospodarski prosperitet Podravine i Prigorja. Pitanje je vremena kada će od ključnog razvojnog potencijala ostati samo brandovi Vegete i Lina koji će se proizvoditi negdje gdje će plaća radnika biti niža od mizernih 4.000 kuna koliko se danas plaćaju radnici – govori Lacković te dodaje:

“Gdje nestaju i u šta se ulažu milijuni kuna stvorene dobiti u Podravci i koga se to boje naši politički prvaci u Zagrebu. Možda strah od gubitka poklonjenih i omogućenih pozicija na kojima bez ikakve političke težine i odgovornosti prema svom kraju uživaju ili se ne žele zamjeriti jer ih tek očekuju. Sramite se izabrani prvaci HDZ-a Koren, Sobota, Ljubić. Sada je zadatak jasan, vratiti srce Podravini i Prigorju! – poručio je Lacković ispred Kluba nezavisnih vijećnika Koprivničko-križevačke županije.”

Kontaktirali smo župana Darka Korena da nam prokomentira riječi Željka Lackovića.

– Gospodin Lacković je zadnji koji mene može prozivati za imenovanja u Podravki. Pa članica njegove stranke, gospođa Milodanović, je članica NO Podravke, koja je to postala dogovorom Lackovića i onih po kojima sada pljuje. Gospođa svaki mjesec ubire 10 tisuća kuna apanaže na račun dogovora žetončića Lackovića. Čovjek koji je bio Bandićev, pa podržavao HDZ u Saboru, a sad se gura SDP-u, stvarno je politička moralna vertikala, koja može nekog prozivati – rekao je Koren.

čitam...