Oštar saborski zastupnik

Lacković: Nećemo podržati skupštinu o Piškornici, uopće ne postoje pouzdane informacije da će se graditi energana, Jakšiću bi bilo bolje da sjedne s Korenom

Jakšić olako proziva saborske zastupnike s ovog kraja, a bilo bi bolje da sjedne za stol sa županom Korenom i da dogovore strategiju rješavanja bitnih problema za našu županiju, rekao je Lacković.

11:00h
0
Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

Mogućnost izvanredne Županijske skupštine koja bi se bavila isključivo temom Piškornice i nedavnih nagađanja oko gradnje energane na gorivi otpad pojavila se proteklih tjedana.

Nju je, između ostalih, zazvao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić u svom obraćanju medijima te izrazio nadu da će ga podržati saborski zastupnici Damir Felak, Branko Hrg i Željko Lacković te skupštinari, barem oni koji su iz Koprivnice. Također, Željko Vugrinec iz SDP-a uputio je isti taj prijedlog.

No na jučerašnjoj sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković rekao je u ime kluba nezavisnih u Županijskoj skupštini da prijedlog izvanredne skupštine o Piškornici – neće podržati.

– Točno je da su nas kontaktirali da podržimo taj prijedlog SDP-a, no smatramo da je svrsishodnije i djelotvornije ići prema rješenjima, a ne prema medijskim prepucavanjima i spinovima. Želi se sazivati izvanredna skupština, a da uopće ne postoje pouzdane informacije postoji li namjera gradnje energane. Jakšić olako proziva saborske zastupnike s ovog kraja, a bilo bi bolje da sjedne za stol sa županom Korenom i da dogovore strategiju rješavanja bitnih problema za našu županiju – rekao je Lacković.

Napomenuo je da saborski zastupnici nisu dosad dobili niti jedan konkretan prijedlog za koji bi trebali lobirati u Saboru u vezi Piškornice, a smatra da je to zato što, prema njegovim riječima, Jakšić komunicira s njima isključivo putem medija.

– Ne treba koristiti Piškornicu kao svakotjedne prijepore i konflikte koji se provlače kroz medije. Želio bih da gospodin Jakšić pozove sve nas saborske zastupnike, vrlo rado ćemo doći i uzeti svaki realni projekt te lobirati za njega u Hrvatskom saboru. Vrijeme je da se prestanemo baviti izborima i politikantstvom i počnemo raditi ozbiljnu politiku u interesu građana koji su nas birali – poziva Lacković.

Istaknuo je da je predsjedniku kluba SDP-a Željku Vugrincu prenio svoje stajalište i upozorio ga da ne nasjeda na medijske manipulacije o spalionici i energani.

Na njegove izjave, stiglo je i reagiranje koprivničkog gradonačelnika:

‘Zastupnik Lacković se ponudio, poput nekakvog mirotvorca, riješiti problem Piškornice i najavljene gradnje spalionice otpada. Ta lakoća “mirotvorstva” nekad nezavisnog zastupnika ima silan komični potencijal. A kad se već šalimo, evo mu prijedloga: Kako bi bilo da megasmetlište i spalionicu, sada kad je tako svemogući nezavisni zastupnik, ne preseli negdje dalje od Koprivnice, dalje od Podravkine tvornice dječje hrane, dalje od pogona farmaceutske industrije Belupo, namjerno više neću reći u Đurđevac jer cijenim naš susjedni podravski grad i sve njegove građane i nisu oni krivu za floskule Željka Lackovića, ? Idemo “svemogući Laci”!“’

čitam...