sredstva će trebati tek u 2020.

Lacković odgovorio Jakšiću: Njegov apel saborskim zastupnicima samo pokazuje njegovu neinformiranost o projektu brze ceste

Ako Jakšić nije upućen, brza cesta će sigurno biti u planu Hrvatskih cesta i bit će osigurana sredstva bez da on poziva, proziva ili neupućen uvjetuje bilo kome bilo što, zaključuje Lacković.

13:29h
0
Željko Lacković
Foto: Ivan Brkić

Saborski zastupnik Željko Lacković očitovao se na jučerašnji apel Mišela Jakšića, u kojem je ‘naše’ saborske zastupnike pozvao da ne dignu ruku za državni proračun, ako u njemu nema sredstava za brzu cestu.

– To samo pokazuje stupanj njegove neinformiranosti o projektu. Iz državnog proračuna za sljedeću godinu gotovo da nisu potrebna nikakva sredstva jer će se samo raditi na dionici od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice, i to studija izvedivosti i studija utjecaja na okoliš s idejnim projektom i lokacijskom dozvolom – kazuje Lacković.

Napominje da bi se to uopće moglo raspisati, potrebno je uskladiti prostorne planove, odnosno prvenstveno županija mora u svoj plan uvrstiti brzu cestu.

Presica Kampus
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Brkić

– Usklađenje, prema sadašnjim očekivanjima, je moguće u roku od šest mjeseci minimalno, tako da sredstva nisu ključna, nego stavljanje u program aktivnosti Hrvatskih cesta izradu te dokumentacije, koja će u konačnici koštati 50 milijuna kuna, ali će biti moguće naručiti tek 2020. godine jer će samo studija utjecaja na okoliš oduzeti godinu dana – objašnjava Lacković.

Tako da će, prema njegovim riječima, 50 milijuna kuna biti potrebno u 2020. godini jer bi tada tada u najboljoj varijanti cesta imala lokacijsku dozvolu.

– Znači kraj 2020. i početak 2021. godine, nakon čega bi se moglo krenuti u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izradu glavnog projekta – konstatira Lacković.

U istoj situaciji je, kaže, dionica Đurđevac-Bjelovar.

– Ako Jakšić nije upućen, brza cesta će sigurno biti u planu Hrvatskih cesta i bit će osigurana sredstva bez da on poziva, proziva ili neupućen uvjetuje bilo kome bilo što – zaključuje Lacković.

 

čitam...
Loading...