jučerašnja skupština rasplamsala strasti

Lacković o podjeli božićnica u Koprivnici: Ne znam je li bokčija morala potpisati nešto ili ljubiti ruke gradonačelniku, Jakšić: Nemam potrebu komentirati Korenove satelite

Vijećnik Lacković nije odustajao pa je ustao i došao do govornice, pokazao fotografije Vugrincu uz riječi neka vidi kako se bokčiji dijeli novac i pozvao ga neka i to prokomentira. 

10:27h
0
Županijska skupština
Foto: Ivan Brkić

Jučer je održana sjednica Županijske skupšine, a najdulja rasprava povela se oko donošenja proračuna za iduću godinu, o čemu smo pisali. 

Posebnu pažnju privukao je govor nezavisnog vijećnika Željka Lackovića kojeg je poneslo u raspravi pa se u jednom trenutku, kad je pričao o proračunu i Piškornici, osvrnuo na podjelu božićnica u Gradu Koprivnici.

– Maloprije sam vidio sam na mobitelu fotografiju kako gradonačelnik dočekuje bokčiju i dijeli im po 200 kuna. Ne znam jesu li mu u tom trenutku morali nešto potpisati ili mu poljubiti ruku, onako sagnuti – kazao je Lacković.

Županijska skupština
Željko Lacković //Foto: Ivan Brkić

Vijećnik Lacković nije odustajao pa je ustao i došao do govornice, pokazao fotografije SDP-ovom Željku Vugrincu, uz riječi neka vidi kako se bokčiji dijeli novac i pozvao ga neka i to prokomentira.

Nastao je pravi metež u vijećnici, a čulo se i dobacivanje vijećnika iz oporbe neka Lacković kaže Plenkoviću da poveća mirovine.

Predsjednik skupštine Željko Pintar jedva je smirio uzburkale strasti na Skupštini i prepustio riječ vijećniku Vugrincu.

– Uvjeravam vas da mogu vikati, ali ne želim, isto tako znam biti bezobrazan i nekulturan. Vi biste mi trebali biti primjer kao mladom političaru i pokazati mi kako se odnosi prema drugim kolegama – odgovorio je Vugrinec Lackoviću.

Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić //Foto: Matija Gudlin

Poručio mu je i neka ne vrijeđa ljude kojih nema, misleći pritom na gradonačelnika Jakšića koji je prisustvovao početku Skupštine zbog rasprave o Piškornici, jer dok je bio, Lacković je šutio.

Potom je ustao Ivan Sabolić (SDP) i zatražio da Lacković dobije opomenu zbog povrede poslovnika. Na kraju je predsjednik Pintar smirio vijećnike i rasprava je nastavljena u mirnijem tonu.

Kontaktirali smo i gradonačelnika Mišela Jakšića da bi nam komentirao ovaj istup Željka Lackovića.

– Nemam potrebu komentirati satelite župana Korena i HDZ-a, kao što je vijećnik Lacković. Ovim putem mu želim sve najbolje za blagdane – odgovor je gradonačelnika Jakšića.