Poslao dopis HŽ-u

Lacković se protivi ukidanju vlakova u Đurđevcu

15:36h
0
Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca // Foto: Matija Gudlin

Posljedice bi najviše mogli osjetiti učenici srednje škole u Đurđevcu i njihovi roditelji. Naime, mnogi učenici u školu putuju vlakom iz okolnih mjesta, ali putuju i učenici iz Đurđevca u škole u Koprivnici.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković poslao je dopis Hrvatskim željeznicama u znak protesta protiv ukidanja željezničkih linija.

Radi se o planiranim izmjenama voznog reda i ukidanjima putničkih vlakova na relaciji Kloštar – Đurđevac – Koprivnica. U dopisu Hrvatskim željeznicama istaknuo je da Grad Đurđevac već dvije godine bezuspješno pokušava s HŽ-om dogovoriti uređenje pružnog prijelaza i izgradnju pješačkog prijelaza u Vinogradskoj ulici, a najavljenim ukidanjem vlakova to očito neće biti ni potrebno.

Istaknuo je da bi posljedice najviše mogli osjetiti učenici srednje škole u Đurđevcu i njihovi roditelji. Naime, mnogi učenici u školu putuju vlakom iz okolnih mjesta, ali putuju i učenici iz Đurđevca u škole u Koprivnici.

Lacković je naveo kako su alternativni načini prijevoza skuplji i mnogima neprihvatljivi te da bi HŽ trebao uvoditi nove linije, a ne ukidati postojeće.

čitam...
Loading...