Borba za glasove

Lacković pozvao Korena i Tucakovića da sudjeluju u njegovoj anketi i tako privuku njegov dio birača na izborima za župana

Ova anketa je jednostavna, tko od njih u njoj ima više "DA", za njega ću reći da predstavlja najbolje interese, što je smjerokaz za glasače, rekao nam je Lacković.

12:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Željko Lacković, donedavni gradonačelnik Đurđevca i isto tako donedavni kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije, na svom Facebook profilu objavio je kratku anketu koja bi trebala pomoći onima koji su glasali za njega u prvom krugu lokalnih izbora da lakše odaberu između Darka Korena i Slavka Tucakovića.

– Ova anketa je jednostavna, tko od njih u njoj ima više “DA”, za njega ću reći da predstavlja najbolje interese, što je smjerokaz za glasače – rekao nam je Lacković.

Istaknuo je da, iako je već napominjao da svatko mora glasati svojom glavom, njegovi glasači od njega traže savjet, a ova anketa bi upravo to trebala pružiti.

Župan Darko Koren rekao nam je da ipak neće sudjelovati u anketi jer smatra da se treba držati Lackovićevih riječi da neće utjecati na birače.

– Držim da je njegov stav da se neće u tom smislu očitovati bio ispravan, a sad me čudi da se opet oko toga angažira. Prije dva dana je izjavio da neće ništa poduzimati po tom pitanju, tako da se držim toga – Korenov je stav.

S druge strane, Slavko Tucaković je potvrdio da će se očitovati u Lackovićevoj anketi, a njegove odgovore objavit ćemo kada budu dostupni.

Anketu Željka Lackovića prenosimo u cijelosti.

čitam...