Đurđevačko odmaralište u Prvić Luci

Lacković: Većina gleda sentimentalnu vrijednost objekta umjesto njene realne tržišne vrijednosti

20:34h
0
Sjednica đurđevačkog gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin
Sjednica đurđevačkog gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin

Đurđevačko gradsko vijeće danas, u ponedjeljak, na sjednici je, s osam glasova za i četiri glasa protiv, donijelo odluku da će najniža prodajna cijena odmarališta u Prvić Luci biti 3,5 milijuna kuna.

– Moramo što prije prodati odmaralište jer sredstva koja dobijemo od prodaje koristit ćemo namjenski. Ona će u cijelosti biti predviđena u proračunu za izgradnju športsko rekreativnog centra. Ne možemo više čekati jer nam je dozvola pred ishođenjem – istaknuo je Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca i objasnio kako su do sada imali samo dva upita za prodaju te ni jedan pisani i obrazloženi prijedlog za najam.

Hrvoje Parag (HDZ), nije zadovoljan cijenom, ali i prodajom nekretnine uopće, jer smatra da nije vrijeme za prodaju s obzirom na to da vjerojatno postoji mnogo špekulanta koji samo čekaju zadnju najnižu ponudu.

Odlukom nije zadovoljan ni Nikola Kopričanec (SDP) koji smatra da se odmaralište treba prodati, ali ne po tako niskoj cijeni te da bi se odmaralište do njegove prodaje trebalo staviti u funkciju.

– Idemo je održavati vitalnom do prodaje. Mogli bismo tamo upućivati učenike i sportske klubove na ljetovanje – rekao je.

Međutim, Marijan Ružman (Lista grupe birača) objasnio je kako objekt nije atraktivan za turizam, pogotovo ne za djecu jer današnja djeca žive neki drugi život i takva destinacija uopće im nije atraktivna.

– Mi u Podravini živimo 365 dana u godini. Novac koji dobijemo sigurno će biti kvalitetnije uložen u prostor koji će djecu zadržati ovdje – dodao je.

Gradonačelnik Lacković složio se i zaključio kako većina Đurđevčana gleda sentimentalnu vrijednost objekta umjesto njene realne tržišne vrijednosti.

Na sjednici se raspravljalo i o naknadi po kojoj druge jedinice lokalne samouprave plaćaju Đurđevcu za odlaganje otpada na odlagalištu Peski. Gradski vijećnici jednoglasno su odlučili da se njima omogući da plaćaju 20 posto cijene troška zbrinjavanja otpada.

Jednoglasno su prihvaćene i izmjene i dopune prostornog plana uređenja i izmjene statuta dječjeg vrtića Maslačak te prodaja gradskog stana u ulici Ljudevita Gaja. Prihvaćeno je i ponovno raspisivanje natječaja za poslove hvatanja, čuvanja i uklanjanja uginulih pasa i i drugih životinja lutalica.

čitam...