skupština

Lackovićeva uzdanica, Đurđevčanka Dajana Milodanović, i HDZ-ov Krunoslav Vitelj ušli u Nadzorni odbor Podravke

12:43h
0

Danas je na skupštini dioničara prehrambenog diva izabran novi Nadzorni odbor Podravke.


Skupština je počela u 12 sati u Koprivnici, a odlučivalo se kojih će devet članova u narednom razdoblju obnašati dužnost u odboru koji nadzire vođenje poslova Društva.

Neslužbeno doznajemo da je u Nadzorni odbor ušla ekonomistica i bankarica Dajana Milodanović, đurđevačka gradska vijećnica i članica županijske skupštine iz redova nezavisne liste Željka Lackovića. Izgledno je da je saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković u tome odigrao ulogu te preko vladajuće scene povukao konce u najvećoj prehrambenoj tvrtki.

Osim Dajane, u NO je ušao i HDZ-ov Krunoslav Vitelj, tajnik županijskog HGK.

HGK
Krunoslav Vitelj // Foto: Ivan Brkić

Zanimljivo je i da su oboje članovi Nadzornog odbora iz Koprivničko-križevačke županije u posljednjih nekoliko godina, ako izuzmemo Kseniju Horvat, koja je tamo kao predstavnica sindikata.

Iako se naveliko najavljivalo da će u NO dolaskom nove uprave ući Sanda Fuček-Šanjić iz Podravske banke, na kraju je u Podravku došla političarka iz Đurđevca, koja donedavno nije držala nikakve važnije političke funkcije. Jasno je da je Lacković iskoristio svoj utjecaj kako bi u Nadzorni odbor podravskog prehrambenog diva postavio svoju uzdanicu.

Novi su članovi zamijenili dosadašnje  Marka Kolakovića i Slavka Tešiju.

čitam...