Laljek: Broj kaznenih djela i teških krađa je u porastu

13:58h
0
Broj teških krađa porastao je za 150% za razliku od prošlog mjeseca // foto: Ivan Brkić

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke, glasnogovornik Dražen Laljek održao je redovonu konferenciju za medije na kojoj je iznio podatke vezane uz prošli mjesec. Tako je u studenom  evidentirano 167 kaznenih djela, što je u odnosu na prošli mjesec povećanje za 50 djela ili 43%. Također je evidentirano 38 teških krađa i 18 krađa. Valja napomenuti kako je broj teških krađa za razliku od prošlog mjeseca povećan za čak 150%.

 

Što se tiče prometa, u studenom su evidentirane 72 prometne nesreće, od čega je jedna sa smrtno stradalom osobom, 33 sa ozlijeđenim osobama i 38 sa materijalnom štetom.

Ukupno je nastradalo 48 osoba i to jedna osoba smrtno, 15 osoba je zadobilo teže tjelesne osobe, dok su lakše povrede zadobile 32 osobe.

Pod utjecajem alkohola evidentirano je 17 sudionika prometnih nesreća, a sve ukupno provedeno je 14 preventivno-represivnih akcija prema uzrocima nesreća u prometu. Tijekom akcija isključena su 52 vozača i 23  vozila te su oduzete 33 vozačke dozvole. Na alkohol je provedeno osam akcija, na brzinu dvije, na uporabu svjetala u prometu jedna, na neustupanje prednosti prolaska pješaku jedna, na teret na vozilu jeda i na ostale prekršaje jedna.

U prometnim aktivnostima poduzeto je 1176 mjera. Iz prometa je isključeno 173 vozača i 67 vozila te su oduzetu 83 vozačke dozvole.

Protiv javnog reda i mira evidentirano je 30 prekršaja, od toga je pet prekršaja drskog ponašanja, 15 prekršaja tučnjava, tri prekršaja svađe i vike, tri prekršaja omalovažavanja policijskih službenika, tri prekršaja davanja alkoholnih pića pijanim ili maloljetnim osobama te jedan prekršaj držanja životinja bez nadzora.