HRVAČKI TURNIR

Lana Nogić osvojila zlato u Puli, Podravka ukupno prikupila pet medalja

Nastupilo je 240 hrvačica i hrvača, članova 33 kluba, iz Grčke, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Češke i Hrvatske.

10:08h
0
Foto: Hrvački klub Podravka

Hrvački klub Podravka imao je sedam predstavnika na drugom Međunarodnom hrvačkom turniru Arena OPEN koji se protekli vikend u organizaciji Hrvačkog kluba Istarski borac održao u Puli.

Nastupilo je 240 hrvačica i hrvača, članova 33 kluba, iz Grčke, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Češke i Hrvatske. Podravkaši su pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Vedrana Blažekovića osvojili pet medalja.

Zlatna je pripala Lani Nogić koja je tako spojila dva uzastopna natjecanja s prvim mjestima. Ovoga puta u kategoriji do 54 kilograma kod djevojčica rođenih od 2005. do 2008. ostvarila je četiri pobjeda u jednako toliko borbi.

Lara Blažeković stigla je do srebra u kategoriji do 28 kilograma kod mlađih djevojčica rođenih od 2009. do 2011. Plasman su joj osigurale tri pobjede i jedan poraz. Za obje hrvačice bio je ovo prvi nastup za žensku reprezentaciju Hrvatske. Poziv trenera Senada Mujagića zaslužile su vrhunskim nastupima.

Foto: Hrvački klub Podravka

Kod mlađih djevojčica u kategoriji do 33 kilograma nastupila je i do bronce došla Korina Rogić. U dvije je borbe pobijedila, dok je u jednoj poražena. Medalja istoga sjaja pripala je Rajni Tot koja je kao dio djevojčica rođenih od 2005. do 2008. godišta u kategoriji do 42 kilograma dva puta pobijedila te jednako toliko puta poražena. Jelena Mijatović u istoj je kategoriji bila četvrta.

U uzrastu kadeta do 71 kilograma sjajan je bio Alen Nogić, osvojivši brončanu medalju. Tri pobjede i jedan poraz dobar se rezultat, uzevši u dvomjesečnu stanku koju je imao. Ivan Adžaga u kategoriji dječaka rođenih 2004. i 2005. godine do 61 kilograma ostao je bez plasmana. U prvoj je borbi poražen, a zatim je, nažalost, morao predati zbog ozljede.

Iz Podravke kažu kako su slobodno vrijeme iskoristili za kupanje i šetnju gradom. Do ljetne stanke sudjelovat će na tri turnira.

Foto: Hrvački klub Podravka

čitam...