Larvik izgubio u Rumunjskoj

00:27h
0
zebic

081103-zebic-mNedjeljnim utakmicama kompletirano je 1. kolo Lige prvakinja. U Podravkinoj skupini C norveški Larvik izgubio je u Rumunjskoj, Oltchim je u Vilcei pobijedio rezultatom 33:29 i zahvaljujući boljom razlici pogodaka zauzeo prvo mjesto. Nakon pobjede nads Ladom, Podravka Vegeta sljedećeg vikenda gostuje u Norveškoj, dok će Oltchim hrvatskog trenera Ivice Rimanića igrati u dalekom Toljatiju.

U skupini A iznenađenje je priredio danski Ikast, domaćom pobjedom nad aktualnim europskim prvakom Zvezdom Zvenigorod. Ruskinje su poražene sa 31:25, a u drugoj utakmici mađarski Györ nadvisio je Kometala u Skoplju rezultatom 24:21. Sljedećeg vikenda obračunat će se Györ i Ikast, a Zvezda će prvi pobjedu tražiti protiv oslabljenog prvaka Makedonije.

Budućnost je u Podgorici upisala prve bodove nakon pobjede nad španjolskim prvakinjama Eldom Prestigio (28:26), dok je prošlosezonski finalist Hypo u uzbudljivoj utakmici u Kopenhagenu pobijedio FCK Anje Andersen sa 28:27. U 2. kolu FCK gostuje u Španjolskoj, a Budućnost u Austriji.

Slovenski prvak Krim Mercator uhvatio je pravu formu u pravo vrijeme, ekipa za koju nastupa bivša podravkašica Dijana Golubić u Njemačkoj je slavila protiv Nürnberga sa 29:25, a najuvjerljiviju pobjedu 1. kola ostvario je snažni Viborg koji je u Francuskoj bio bolji od Metza sa 37:24. Krim narednog vikenda očekuje Metz u Ljubljani, a Viborg računa na sigurne domaće bodove protiv Njemica.