Ledinski i Henezi kandidati za predsjednika županijskog ogranka SDP-a

12:46h
0

090908sdp_press-mSDP Koprivničko-križevačke županije će 13. rujna održati unutarstranačke izbore na kojima će se odlučiti hoće li taj ogranak u naredne četiri godine voditi bivši ravnatelj koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe Darko Ledinski, ili će to i dalje biti posao aktualnog predsjednika Stjepana Henezja.

Predsjednik Županijske izborne komisije Zoran Gošek je na konferenciji za novinare rekao da bi njihovi zamjenici htjeli biti Milivoj Androlić, Frane Franičević, Milica Fuček i Marija Vukobratović (biraju se dva zamjenika), da se za mjesta u Predsjedništvu i Nadzornom odboru prijavilo po osam kandidata (duplo više od potreba) te da se za ulazak u Županijski odbor bori 50-ak kandidata.

– 1335 birača-članova SDP-a izabrat će i 24 predsjednika gradskih i općinskih organizacija SDP-a naše županije, a 27. rujna će na konvenciji stranke u koprivničkom Domoljubu biti poznata imena članova Predsjedništva te NO-a – najavio je Gošek i naglasio da su ovo prvi neposredni izbori, u kojima može sudjelovati svaki član stranke ako prikupi dovoljno potpisa članova..

Za mjesto predsjednika koprivničkog SDP-a natjecat će se dogradonačelnik Dražen Pros i Marijan Špoljar, u Križevcima aktualni predsjednik ogranka Ivan Knok te Ivan Majdak, a u Đurđevcu samo Frane Franičević.